IN THE SKY WITH DIAMONDS (23 September 2019)

Magdalena Andersson konstaterade förnöjt i ”Agenda” igår att arbetslösheten i Sverige ökar.

”Det som har hänt är att arbetskraftsutbudet har ökat, och det är väldigt bra. Det är många fler som söker sig ut på arbetsmarknaden än man gjort tidigare. Och första steget för att få ett arbete och bli sysselsatt är att man söker sig ut, så det är något som är väldigt positivt.” https://nyheteridag.se/andersson-om-att-arbetslosheten-oka…/

Nästa gång får finansministern gärna förklara hur det kan vara ”väldigt positivt” med en massa människor som söker sig ut på en arbetsmarknad där de inte har några möjligheter att få jobb.

En aha-upplevelse vore det möjligen för finansministern att studera ”Uppdrag Granskning” från Filipstad för några veckor sedan. Där har man ökat arbetskraftsutbudet big time de senaste åren pga av en, även med svenska mått, ansvarslös syn på invandring.

Hit har nu eftertankens kranka blekhet nått. Hur var det nu Arbetsförmedlingen i Filipstad uttryckte saken för att förklara att kommunen står och stirrar ned i en becksvart ekonomisk avgrund? 

”Finns ingen efterfrågan på utrikesfödda analfabeter” https://www.svt.se/…/arbetsformedlingen-finns-inga-jobb-for…

Det har inte alls visat sig vara ”väldigt positivt” för Filipstad med ”ökat arbetskraftsutbud” utan snarare ”väldigt problematiskt”. Min ogarderade gissning är att det är allmängiltigt och gäller för landet i sin helhet och i ett macroperspektiv också.

Detta är ju fullständigt absurt. Arbetslösa människor är och förblir en samhällsekonomisk belastning. Ökad procentuell arbetslöshet är och förblir därför ett entydigt tecken på problem och inget att vara nöjd med. Det behöver man inte vara Assar Lindbeck för att förstå.

Att fler okvalificerade människor söker sig ut på en arbetsmarknad där ingen vill anställa dem ändrar inte ett jota på den saken.

Det är ett mysterium om någon som såg finansministerns konstinstallation i ”Agenda” igår fortfarande ens kan överväga att rösta på socialdemokraterna. Sverige är ju som ett fotbollslag med en coach som jublar över baklängesmål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: