Texter 2016-2020

CORRIDORS OF POWER (24 JULI 2020)

Åsiktskorridoren, vad är det egentligen? Att en sådan i alla fall har funnits i Sverige får nu nog betraktas som bevisat när så många hävdar sig ha kommit ur den. Först ut var Expressen-krönikören Marteus 2015. https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/det-ar-jag-som-ar-asiktskorridoren/ Om jag försöker sammanfatta Marteus artikel så tyckte hon det var ”outhärdligt” att SD kommit in i riksdagen. Därför gickFortsätt läsa ”CORRIDORS OF POWER (24 JULI 2020)”

NÅGONSTANS I SVERIGE (13 Juli 2020)

Jag är ambivalent gällande Sveriges eftergiftspolitik mot Nazi-Tyskland under andra världskriget med pannkakor till tyska soldater på transittåg från den ena fronten till den andra och järnmalmsexport som vissa tror förlängde krigsplågan i månader och kanske år. Av järnmalm gör man ju kanoner, stridsvagnar, flygplan, granater och slagskepp. Andra världskriget tog slut femton år innanFortsätt läsa ”NÅGONSTANS I SVERIGE (13 Juli 2020)”

THIS AIN’T THE SUMMER OF LOVE (29 Juni 2020)

Farbror Melker, varför badar du alltid med kläderna på?” För många i min och angränsande generationer behöver den repliken ingen närmare presentation.  Tjorven! I Saltkråkan! För många själva sinnebilden av den fridfulla svenska sommaridyllen där det enda som stör friden är när Farbror Melker får en getingsvärm i hasorna. Jag tänker på Tjorven när jagFortsätt läsa ”THIS AIN’T THE SUMMER OF LOVE (29 Juni 2020)”

MOVIESTAR (28 Juni 2020)

De som producerar TV-serien Simpsons har beslutat att vita röster inte ska få föra de svarta karaktärernas talan i fortsättningen. Huruvida det omvända förhållandet också gäller förtäljer inte historien. https://www.svt.se/kultur/efter-kritiken-the-simpsons-byter-ut-roster-bakom-karaktarer Om man börjar nysta i det här, finns det filmroller där hudfärgen/utseendet på skådespelaren spelar så stor roll att det överskuggar skådespelarens skicklighet som skådespelare?Fortsätt läsa ”MOVIESTAR (28 Juni 2020)”

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

%d bloggare gillar detta: