Texter 2016-2021

THE ENVOY (2 April 2021)

Humanitär flyktingkatastrof hotar igen på den små grekiska öarna Lesbos och Samos. EU skickar sin mest kvalificerade toppkraft som envoyé för att sprida lugn, inge förtroende och hitta lösningar på situationen. https://www.theguardian.com/global-development/2021/mar/29/eu-announces-funding-for-five-new-refugee-camps-on-greek-islands Den mest kvalificerade toppkraft EU har är tydligen ingen mindre än Ylva Johansson, välbekant i Sverige efter oräkneliga inrikespolitiska fiaskon, mängder av klumpiga uttalanden ochFortsätt läsa ”THE ENVOY (2 April 2021)”

A LONG LONG TIME AGO (27 Mars 2021)

En lärdom från veckan var att inte ens en comeback i svenska landslaget av vår mest briljanta fotbollsstjärna någonsin är någon garanti för champagnefotboll och målfyrverkeri. Föga överraskande är inte heller en comeback av några gamla vänstertroll (som få skulle beskriva som våra mest briljanta politiska stjärnor någonsin) någon garanti för sakliga och hederliga debattinläggFortsätt läsa ”A LONG LONG TIME AGO (27 Mars 2021)”

SON OF MY FATHER (3 Februari 2021)

Justitieministern har tydligen inte mer att göra, trots all grov brottslighet i landet, än att han hinner extraknäcka som film och litteraturrecensent. Senast har han läst en bok om den glödheta potatis som mer än någon annan är på alla sossars läppar 2021: Adolf Hitler.  https://mobile.twitter.com/johanssonmorgan/status/1355916821480804356 Att nästa valrörelse skulle handla om Sveriges alla problem påFortsätt läsa ”SON OF MY FATHER (3 Februari 2021)”

A WELL RESPECTED MAN (29 Januari 2021)

A propos Centerpartiets infama försök att använda förintelsen som ett verktyg för att försvara sitt godhets-manifest Januariöverenskommelsen så borde de nog tänka sig för innan de alltför vårdlöst kastar stenar runt sig i sitt glashus. Per-Olof Sundman var på trettiotalet medlem i det nazistiska Nordisk Ungdom. Moderpartiet hette Nationalsocialistiska Arbetarpartiet och uppmuntrade sina medlemmar attFortsätt läsa ”A WELL RESPECTED MAN (29 Januari 2021)”

TAKE ME HOME COUNTRY ROADS (19 Januari 2021)

I Sverige är vi ofta väldigt nitiska när det gäller att inte sprida generaliserande och fördomsfulla schablonbilder och stereotyper – minns bara censurdiskussionen om klassiska Tintin-album för några år sedan. Däremot har SVT och annan vänstermedia inga problem alls med att sprida grova schablonbilder och stereotyper när det gäller amerikanska republikaner, brittiska Brexit-röstare eller Sverigedemokrater.Fortsätt läsa ”TAKE ME HOME COUNTRY ROADS (19 Januari 2021)”

HONESTY (17 Januari 2021)

Fru Lööf anser sig vara lösningen på spåren vad gäller hur händelser som de i Capitol Hill motverkas: ”Vi behöver förstå vad det är för oro och rädslor som skapar grogrund för högerpopulismen. Många människor känner ett främlingsskap gentemot den etablerade makten. Det är oerhört viktigt att arbeta mer konsekvent för ett gemensamt vi, attFortsätt läsa ”HONESTY (17 Januari 2021)”

ANGIE (12 Januari 2021)

Angela Merkel har, som född och uppvuxen i DDR, lärt sig värdet av yttrandefrihet den hårda vägen och har av nödvändighet utvecklat sunda demokratiska reflexer. För henne är det alltså självklart att man inte kan begränsa yttrandefriheten på hur lösa boliner som helst i en demokrati värd namnet. Och nu växer kritiken mot Twitter ytterligare:Fortsätt läsa ”ANGIE (12 Januari 2021)”

Laddar in …

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

%d bloggare gillar detta: