THESE FOOLISH THINGS (21 Augusti 2019)

Jag och rätt många av mina FB-vänner skulle nog skriva under på den beskrivning som Bryan Ferry gav av sig själv när han tillfrågades om sin politiska uppfattning och hemvist:

”Conservative by nature”, svarade den evige dandyn.

Förr oss var under många år moderaterna det naturliga och självklara valet i riksdagsvalen. Så sent som på den underskattade Bo Lundgrens tid var moderaterna för mig ett lika självklart val vid Valurnan som Dajmstrut är vid glassboxen.

Många av oss alienerades dock svårt under Fredrik Reinfeldts år vid makten. I valet 2014 gick många till SD och en del gick inte till vallokalen alls. Högst behjälplig i den tragiska utvecklingen var Carl Bildt som ingick i Reinfeldts ministär och som utrikesminister får antas ha haft mycket stort inflytande över regeringens omvärldsbedömning och öppna hjärtan-fiaskot. Att han dessutom var regeringens senior member, med bakgrund som statsminister, och definitivt borde vetat bättre gör hans ”insats” än mer graverande.

Det gav Stefan Löfven, miljöpartister och kommunister makten i Sverige.
Dock inte utan benäget bistånd av den nya moderatledningen under Kinberg Batras ledning som lämnade walk-over med den skamliga decemberöverenskommelsen vilket alienerade mig ännu mer.

Sedan kom Ulf Kristersson till makten i partiet och möttes av välförtjänad skepsis och misstro. Han hade varit minister och därmed medansvarig för Reinfeldts politik och dessutom en av Kinberg Batras närmsta rådgivare i DÖ-debaclet.

Kristerssons agerande i valrörelsen 2018 och under efterspelet till valet har också varit försiktigt, famlande, tveksamt, obeslutsamt och kraftlöst.

Han bär visserligen inte huvudansvaret för att Stefan Löfven ånyo tilläts bli statsminister. Det gör Annie Lööf och Jan Björklund. Däremot borde han genomskådat deras bluff tidigare och sluppit framstå som en skolpojke med byxorna neddragna vid sidan av den slipade förhandlingsräven Löfven.

Än värre är att han inte vågar kapa förtöjningarna till allianssamarbetet som huvudstrategi för framtiden. 

Han vägrar inse det alla inser. Att alliansen inte kommer att flyga även om man sticker 5.000 volt i den så länge Annie Lööf är partiledare för Centerpartiet. 

Is no more! Has ceased to be! Has expired and gone to meet its maker! Is bereft of life! It rests in peace! It is pushing up the daisies! It has kicked the bucket, it’s shuffled off its mortal coil, run down the curtain and joined the bleedin’ choir invisible. IT IS AN EX-ALLIANCE!!

Nej, jag ser inte alls att Kristersson har axlat ledartröjan för konservativa i det post-Reinfeldska Sverige.

Det har istället KD och Ebba Busch Thor gjort med välförtjänta framgångar i opinionen som följd. Dessutom Medborgerlig Samling och SD-profiler som Jonas Andersson och Jessica Stegrud.

Och några tappra moderata kämpar som t.ex Staffanstorpsgänget och….Hanif Bali.

Bali uttrycker sig förvisso kontroversiellt och målar med en bred pensel men i sak är jag mer ofta än sällan på samma våglängd som honom. Än mindre stötande tycker jag hans retorik är när framstående vänsterdebattörer kan fortsätta ta ära och heder av hederligt folk och häva ur sig fascistanklagelser och Behring Breivik-jämförelser år ut och år in utan minsta påföljd. Och Bildts svansande för den iranska regimen upprör mig också mer än Balis språkbruk.

Men nu degraderar alltså Kristersson Hanif Bali som tack för alla röster han personligen genererat till partiet. Han lär väl dessutom ersätta honom med någon av alla de anonyma backbenchers som moderaterna är fullt av och som är okända för alla utom politiska nördar. Balis brott är det oerhörda att ha vågat kritisera Hans Höghet Bildt a.k.a den mellanstora hunden med en stor hunds attityd.

Och vilka jublar åt degraderingen om inte Pascalidou, Strandhäll, Aftonbladets ledarsida och andra usual suspects på den yttersta vänsterflygeln.

Well, lycka till med att få deras röster i nästa val, Kristersson! Min röst får Du definitivt inte!

Ängsliga räddharar som är mer intresserade av att vara skrikvänstern till lags än sina potentiella konservativa väljare är inte vad Sverige behöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: