LIVING DOLL (3 Juni 2019)


Så här ser alltså den docka ut, som Londons borgmästare vill välkomna USA:s president med istället för att följa det diplomatiska protokollet med röda mattor, hedersvakter o.s.v

Jag tycker det är direkt motbjudande.

1. Inte för att jag är någon hängiven Trump-supporter. Men han är en demokratiskt vald president i en demokrati precis som Stefan Löfven är en demokratiskt vald statsminister i en annan demokrati. Jag gillar inte politikern Stefan Löfven heller något vidare. Men reser han i tjänsten till något annat land förväntar jag mig att han behandlas med respekt som officiell representant för det demokratiska Sverige. Om en motsvarande docka föreställande Löfven skulle välkomna honom och officiellt sanktionerades av värdstaden samtidigt som man slängde alla gängse diplomatiska protokoll överbord så skulle jag uppleva det som mycket förolämpande inte bara mot Stefan Löfven utan mot landet Sverige och dess befolkning. Man kan tycka vad man vill om både Trump och Löfven men man måste skilja på dem som personer å ena sidan och deras ämbeten och vad de representerar å andra sidan.

2. Särskilt som ledare med betydligt lägre demokratisk legitimitet som Vladimir Putin, Robert Mugabe och Saudi-Arabiens kung Salman tidigare besökt London utan något behöva utstå någon liknande förnedring.

3. Det blir heller inte smakligare av att Trumps besök delvis äger rum nu för att fira 75-årsminnet av D-Day dvs Trump är i England för att hedra minnet och visa respekt för alla de modiga amerikanska hjältar som pliktade med sina liv när de hjälpte England och Europa att avvärja att nazismen tog över vår kontinent. Hur upplever de efterlevande till de stupade soldaterna att deras officielle representant får detta ovärdiga och plumpa välkomnande? Thank you so bloody much!

4. Europa har oerhört mycket att tacka USA för. Oavsett vad man tycker om Trump så är han i skrivande stund USA:s folkvalde högste officiella representant och som sådan ska han behandlas korrekt och med respekt.

5. En person som Sadiq Khan som inte förstår så elementära fundament i en demokrati är olämplig och farlig. Sedan får han vara hur mycket vänster, muslim och svensk vänstermedias identitetspolitiska våta dröm hur mycket han vill. Föga oväntat anser ju SVT att det är Trump och inte Khan som bär skulden om det blir dålig stämning under Trumps besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: