ANOTHER ONE BITES THE DUST (31 Maj 2019)

1. Erik Ullenhag var integrationsminister i Regeringen Reinfeldt.

2. Just den regering som genom sin öppna hjärtan doktrin var ansvarig för att hundratusentals människor sökte sig till Sverige på ett sätt som saknade motstycke i Europa satt i relation till landets folkmängd.

3. En femåring borde ha förstått att en absolut kritisk förutsättning för att den politiken inte skulle leda till multimiljardkostnader och jättelika sociala problem för både Sverige och invandrarna var att integrationen fungerade och att de nyanlända inte hamnade i utanförskap.

4. Högste ansvarig för att se till att så inte blev fallet var integrationsministern Erik Ullenhag. Han betalades varje månad en sexsiffrig månadslön för att koncentrera sig på just den uppgiften.

5. Idag rapporterar kommun efter kommun om svåra ekonomiska problem och de utsatta områdena med utanförskap blir både fler och värre.

6. Erik Ullenhag misslyckades alltså. Kapitalt. Hans misstag har kostat miljarder och gjort Sverige otryggare, dysfunktionellare och till ett land med mörka framtidsutsikter.

7. Vad har han då själv att säga till sitt försvar?

8. ”Vi tog inte utanförskapet på allvar”.

9. Jisses! Varför tror Erik Ullenhag att han fick sin rundhänta ministerlön? För att ta utanförskapet på skoj? Skulle du anlita en tandläkare, frisör eller rörmokare som inte tar dina problem på allvar?

10. Och vilka syftar han på med ”vi”? Det saknades verkligen inte kritiker mot hur han (miss)skötte sitt fögderi när det begav sig (jag var själv en av dem).

11. Bara det att vi som ansåg att Ullenhag inte skötte sitt jobb blev anklagade av honom för att sprida myter, fiska i grumliga vatten, vara rasister och fan och hans moster.

12. Nu hoppas alltså samme Ullenhag bli vald till Liberalernas näste partiledare.

13. Gör det by all means! Välj Ullenhag! Det ska bli ett sant nöje att sjunga ”Another one bites the dust” och skåla i dyr champagne på valnatten 2022 när Liberalerna äntligen förpassas till de historieböcker där de sedan länge hör hemma!

14. Vi tar det igen: ”Vi tog inte utanförskapet på allvar”. Det bör bli bevingade ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: