BALLADEN OM CENSUREN (17 April 2017)

Brukar inte censurera särskilt mycket när människor skriver i mina trådar. Jag har förmånen att ha omdömesgilla och elokventa vänner.

Men om någon skrivit ”Visst behöver vi en kulturrevolution nu” i min tråd hade den rykt lika snabbt som om någon skrivit ”Visst behöver vi en kristallnatt nu” eller ”Visst behöver vi några Gulag-läger nu”.

Det tycker jag är en självklar hållning för varje samhällsdebattör med anständiga värderingar och rumsren människosyn. Enligt seriösa bedömare kan 1,5-2 miljoner människor ha mördats under kulturrevolutionen i Kina i kommunistregimens besinnings- och urskiljningslösa häxjakt på oliktänkande.

Bilderna på en aningslös alternativt direkt ond svensk kulturminister framför denna anskrämliga väggbonad är fruktansvärda, synnerligen skälig grund för avsked och ett svek mot allt jag inbillade mig att Sverige stod för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: