ME 262 (9 December 2019)

Man är naiv om man inte ser hur historien från trettiotalets Nazi-Tyskland kommer att upprepa sig nu när Ulf Kristersson träffat Jimmie Åkesson. Det insinuerar Stefan Löfven och Amanda Lind.

Vad är det då som ska inträffa rent konkret ? Vilka diaboliska illdåd planerar då Åkesson och hans förtrogna i lönndom ? 

• Åkesson ska avskaffa demokratin och utropa sig själv till der Führer?

• Han ska införa raslagar a la Nürnberglagarna ?

• Han ska arrangera pogromer a la Kristallnatten ?

• Han ska genomföra utrensningsaktioner mot oliktänkande a la De långa knivarnas natt ?

• Han ska genomföra annekteringar av grannländer a la Anschluß ?

• Han ska invadera andra länder väl medveten om att han därmed utlöser världskrig ?

• Han ska anordna en konferens a la Wannseekonferensen och dra upp riktlinjer för den slutliga lösningen för vissa etniska grupper?

• Han ska sätta planerna i verket med ett gigantiskt logistikprojekt där miljontals människor transporteras till läger för systematiskt mördande och utrotning ?

• Samt sätta igång Blitzkrieg, bilda pakt med likasinnade axelmakter, operation Barbarossa, den brända jordens taktik och mycket annat elände innan han slutligen går under i rök och aska i ett Stockholm i ruiner ?

Om man menar att vi kommer att få se historien upprepas är det väl ungefär detta som vi kan förvänta oss nu.

Jag tror faktiskt inte Löfven och Lind inser vilka oerhörda anklagelser de så lättvindigt kastar ur sig och hur de bagatelliserar den fruktansvärda historien om nazismens förbrytelser.

Om detta må vi berätta ? Ja, inte genom att trivialisera nazismen till ett billigt slagträ och rekvisita med syfte att garantera socialdemokratiskt maktinnehav enligt tänket ”om folk tror att enda alternativet till oss är en blodtörstig nazistdiktator som har en repris på mänsklighetens största katastrof som sin främsta politiska vision så får vi nog sitta kvar trots vår monumentala oduglighet”

Det är oanständigt och ovärdigt att hålla på som Lind och Löfven. Man kan och bör kritisera SD men Åkesson är inte Hitler, Samtiden är inte Der Stürmer och Satis Polito är inte Mein Kampf – man blir ju orolig för historiaundervisningen i landet när ledande politiker bedriver så undermålig argumentation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: