DESERT PLAINS (5 November 2019)

Centerpartiet tycker det är ”oroväckande” att Ulf Kristersson har träffat Jimmie Åkesson och skissat på ett samarbete. Som genuint borgerlig* i själ och hjärta tycker jag det vore betydligt mer oroväckande om Kristersson träffade Annie Lööf och gjorde nya dödfödda försök att väcka det stendöda Allians-kadavret till liv igen.

Det räcker att titta på den senaste SCB-undersökningen :

Det Nya konservativa blocket M+KD+SD : 47,5%
Det Gamla Allians-kadavret : M+KD+C+L : 36,3%

Till de utklassningssiffrorna ska läggas att C och L dessutom visat sig vara högst svekfulla älskarinnor och att de få procent L kan erbjuda i maktpolitisk hemgift är lika osäkra som Glock-pistoler på regeringskansliet. 

Det finns helt enkelt bara en realistisk väg om man vill stoppa den socialistiska nedmonteringen av Sverige och det är den som Ulf Kristersson nu äntligen svängt in på, visserligen minst fem år för sent men ändå.

Jimmie Åkesson bör å sin sida ge sig in i det nya samarbetet med en sund dos ödmjukhet och kompromissvilja men på en punkt bör han vara helt omedgörlig och rigid – att han på inga villkor kommer att stödja en regering där sådana som Annie Lööf och Erik Ullenhag figurerar i ens de mest marginella statistroller. Nyamko Sabuni vore kanske tänkbar om hon rensade ut alla hopplösa Vetbästerbergare ur sitt parti men då uppstår ju problemet att hon lär leda ett promilleparti sedan.

C och L, wake up and smell the coffee ! Ni har ingenting att erbjuda den svenska borgerligheten längre. You have slept with the enemy och historien har dömt er till överflödiga. Ha det så kul de sista åren som Stefan Löfvens kalfaktorer för sedan väntar rimligen en lång ökenvandring i ett ödsligt politiskt ingenmansland.

Det var länge sedan man som borgerlig kunde se framtiden an med sådan tillförsikt som idag. Mycket kan förvisso hända innan nästa val men det känns ändå som en start på en ny och rationellare era i svensk politik.

Eller för att citera den gamle engelske backhårdingen Stuart ”Psycho” Pearce :

”Vi kan äntligen se moroten i slutet av tunneln”

*/ Att vara borgerlig för mig är bl.a att vilja ha låga skatter och att anse att stat och kommuner ska vara varsamma med gemensamma medel och syssla med väl definierade och avgränsade kärnuppgifter och göra dem bra i motsats till att lägga näsan i blöt på områden där man inte alls hör hemma och där man bara ställer till förtret för medborgarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: