HELLO GOODBYE (28 Oktober 2016)

Utless på politiska debatter men det vore onekligen intressant att se ”Morgan Johansson Anno 2015” debattera mot ”Morgan Johansson Anno 2016”.

Ni minns väl 2015-Morgan? Det var han som försvarade Sveriges dåvarande generösa flyktingpolitik med argument som ”2030 kanske framtidens Zlatan kommer från Syrien och Loreen från Eritrea” och ”Många av dem som kommer hit nu är dessutom utbildade läkare och lärare, yrkesgrupper vi har stor brist på”. Och som stod på en presskonferens tillsammans med en bundsförvant som önskade alla välkomna till Sverige på arabiska utan att resa minsta invändning.

2016-Johansson däremot försvarar nu massavvisningar av de han nyss välkomnade i så osentimentala ordalag som ”Vi kan inte ta ansvar för alla Mellanösterns tonårspojkar”. Nu ska de ut – oavsett om de kan dribbla som Messi eller sjunga som Adele.

Det är ju nästan ”Dr Jekyll och Mr Hyde”-kaliber på föreställningen ”2015-Morgan och 2016-Johansson”.

Synd bara att 2016-Johansson inte uppenbarade sig ett år tidigare. Då hade tiotusentals människor inte behövt bege sig runt halva jordklotet för att mottas av en lapp på luckan som det står ”Stängt pga inkompetens” på. Och de svenska skattebetalarna hade besparats miljardtals kronor i utgifter till ingen nytta.

Löfven må tala om att hans regering företräder humanitär stormakt hur mycket han vill – hans ministers ryggradslösa och omdömeslösa agerande förbinder jag verkligen inte med någon slags humanitära hjältar. Mer med hänsynslösa strebrar som intar den position som för tillfället är bekvämast och mest befrämjar den egna politiska karriären utan hänsyn till hur andra drabbas. Hade han någon anständighet borde han avgå – både av respekt för de han lurat hit och de svenska skattebetalarna.

En tanke på “HELLO GOODBYE (28 Oktober 2016)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: