THE ENVOY (2 April 2021)

Humanitär flyktingkatastrof hotar igen på den små grekiska öarna Lesbos och Samos. EU skickar sin mest kvalificerade toppkraft som envoyé för att sprida lugn, inge förtroende och hitta lösningar på situationen. https://www.theguardian.com/global-development/2021/mar/29/eu-announces-funding-for-five-new-refugee-camps-on-greek-islands

Den mest kvalificerade toppkraft EU har är tydligen ingen mindre än Ylva Johansson, välbekant i Sverige efter oräkneliga inrikespolitiska fiaskon, mängder av klumpiga uttalanden och för att under ett kort gästspel i näringslivet lyckats prestera den mest bisarra resultaträkning som jag någonsin skådat (och jag har skådat många). https://hanstann.com/2020/06/01/lady-madonna-12-augusti-2019/

Det förutsägbara resultatet låter såklart inte vänta på sig. Fru Johanssons besök vållar omgående rasande protester som gränsar till upplopp. Och inte från Gyllene Gryning och andra grekiska fascister utan från den vanliga grekiska lokalbefolkningen och den föga fascistiska organisationen ”Läkare utan Gränser”.  Så här säger t.ex en talesman för LuG::

”Ylva Johansson’s visit in Lesbos and Samos to promote new camps and a ‘Europeanised’ migration policy show how EU leaders live in a parallel universe,”

Ärligt talat, om inte EU har någon mer kvalificerad person än Ylva Johansson att skicka som sitt sändebud till ett potentiellt katastrofområde så är epitetet ”dysfunktionell organisation” extremt smickrande för EU. 

Och denna dysfunktionella organisation har vi precis beslutat donera ytterligare 150 miljarder till….utan några som helst motkrav på att de t.ex ser över sin rekryteringsprocess till toppbefattningar. 
https://hanstann.com/2020/06/02/comin-under-fire-2-oktober-2019/?preview_id=713&preview_nonce=87ddd481fd&preview=true

Where have you gone Nigel Farage? The swedish nation turns its lonely eyes to you😢😢😢😢😢

En tanke på “THE ENVOY (2 April 2021)

  1. Av alla inkompetenta ledargestalter som Sverige har fått fram under senare decennier, intar Ylva Johansson en tätplacering – kan mycket väl vara nummer ett. Och då är konkurrensen oerhört hård.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: