MAMA WEER ALL CRAZEE NOW (1 April 2021)

Jag kommenterar ju ofta händelser så fort de blir nyheter men ibland är det nyttigt att försöka inta lite mer helikopterperspektiv och lista det mest anmärkningsvärda som har hänt den senaste veckan eller de senaste tio dagarna. Då får man ibland en lite mer samlad bild av läget som i bästa fall ger en helhetsbild och kanske formar ett mönster.

I det här inlägget får du min subjektiva tio-i-topp bland händelser som i alla fall fått mig att höja på ögonbrynen lite extra den senaste tiden. Som bonus dessutom fem bubblare (eller ”Fem på försök” som det hette på Kaj Kindwalls tid).

Formar listan något mönster och säger något om läget  i Sverige? Tyvärr tycker jag att den formar läpparna till något som liknar ”We are seriously f*cked” – så här mycket absurt kan bara inte inträffa på en dryg vecka i ett normalt land. Tre-fyra av de här händelserna hade ju varit remarkabelt så det räckte och blev över men den här kollektionen – även om jag kommenterat många hårresande saker under rätt många år nu betraktar jag den sista dryga veckan som en slags ”peak galenskap”. Och då gör ändå inte listan anspråk på att vara fullständig.

I alla fall får drama-föreställningen ”LATE MARCH IN SWEDEN 2021” en överkorsad geting i betyg av undertecknad. Läs vidare på egen risk om ”the state of the nation”..

1, Statsministern har uppfattat Vänsterpartiet Kommunisternas långa, väldokumenterade och kamratliga stöd till allsköns kommunistiska tyranner och despoter, från Josef Stalin till Kim Il Sung,  som att de i själva verket  har STÅTT UPP FÖR DEMOKRATIN.

2, Däremot tycker statsministern att det är ett HOT MOT DEMOKRATIN om väljarna röstar bort hans regering i fria val nästa år

3, Den svenske Statsministern bedöms, till skillnad från Norges och Danmarks statsministrar, inte ha något att tillföra när Vita Huset bjuder in de världsledare som betyder något  till toppmöte om klimatet. Redan det är ju fruktansvärt genant men det blir ju plågsamt penibelt med tanke hur LÖFVEN SMÖRADE FÖR BIDEN när han installerades som president:  ”Regeringen ser stora möjligheter till att ytterligare bredda och fördjupa det goda samarbetet mellan våra länder, inte minst rörande internationella samarbeten, demokrati, ny teknik och säkerheten i vårt närområde. I spåren av pandemin och klimatförändringarna kan Sverige och USA tillsammans med andra leda en grön omställning som skapar jobb för framtiden.” https://www.regeringen.se/uttalanden/2021/01/uttalande-av-statsminister-stefan-lofven-med-anledning-av-presidentinstallationen-av-joe-biden

4, Riksdagen beslutar skänka en nätt summa på 150 miljarder kronor till teknokraterna i Bryssel för vidare befordran till Euro-länder i Sydeuropa som sorglöst lever över sina tillgångar. Det bör leda till att vi INTE TAPPAR INFLYTANDE, hoppas en optimistisk svensk EU-parlamentariker medan italienare och greker förmodligen ler i mjugg. https://mobile.twitter.com/ghokmark/status/1373938912205418496

5, Samtidigt som vi ger denna generösa donation rapporterar nästan alla samhällsfunktioner i Sverige, från polis till IVA-personal, om brist på utrustning och/eller personal och skriker som nykläckta fågelungar efter mer resurser och socialdemokraterna aviserar naturligtvis att vi måste HÖJA SKATTERNA. https://www.di.se/nyheter/s-kravet-om-fastighetsskatten-far-uppbackning-hela-skattekvoten-maste-hojas

6, Vaccinkrisen är forfarande skriande och statsministern slår fast att ”vi kan inte trycka in luft i armarna på människor” om nu någon trodde det. Detta trots att vi nu är i slutet av mars dvs när vi skulle få lyxproblem med vaccinöverflöd och börja SKÄNKA BORT VACCIN till resten av världen enligt vad som den optimistiske vaccinsamordnaren hojtade om i December 2020. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/865JMG/vaccinsamordnaren-ny-era-efter-vaccinet

7, Den f.d justitiekanslern och HD-domaren Lambertz ger ut sin version av Moses stentavlor. I sina tio budord reder Lambertz bl.a i detalj ut den viktiga principiella skillnaden mellan TAFSANDE OCH KLADDANDE. Välkomna råd för alla oss tölpar som inte fattat det tidigare! http://goranlambertz.se/lordagsbetraktelse/?fbclid=IwAR2TqpSR6nIWglosahyc69lZZEMvN8YZWpiuN4dOC4p8pIdQQCaT6oqYcdw

8, En video florerar på nätet om hur de ser ut när en vanlig svensk Arbetsförmedling försöker hantera konsekvenserna av svensk  migrationspolitik i praktiken och försöker göra närande skattebetalare av nyanlända. Starka krafter inom regeringsunderlaget vill råda bot på situationen genom att erbjuda ännu generösare invandringsregler så att arbetsförmedlarna får ÄNNU MER PROBLEM att bita i. https://youtu.be/FwkkTafvaXQ

9, Bulletin som skulle bli en hjärntrust och tankesmedja som pekade ut en alternativ borgerlig färdriktning för Sverige har under sitt första kvartal inte ens lyckats staka ut en färdriktning för sig själva och sedan en dryg vecka ligger verksamheten för fäfot efter att KÄNSLIGA PERSONALÄRENDEN AVHANDLATS INFÖR ÖPPEN RIDÅ i press och på sociala medier.

10, Public Service ägnar, trots sin multimiljardbudget, bara flyktigt, om ens det, intresse åt t.ex punkterna 1, 3 och 4 ovan. Däremot ger man frikostigt med utrymme i ett fredagsunderhållningsprogram åt Frederick Federley som med darr på stämman får berätta om hur jobbigt han tycker hans  liv blivit jämfört med den lyckliga tid när han var högavlönad EU-PAMP OCH SAMBO MED EN PEDOFIL.

BUBBLARE 1: Blonda CIS-män som Erik Helmerson och Anders Lindberg anklagar den inte fullt så blonda Nyamko Sabuni för att vara någon slags rasist som vill hålla dörren öppen mot SD och försöker som de goda patriarker de är FADERLIGT MÄSTRA den lilla gumman. https://www.dn.se/ledare/erik-helmerson-liberalerna-oppnar-for-sveriges-mest-antiliberala-parti/

BUBBLARE 2: Public Service ger prestigefyllda priser till en grovt kriminell som glorifierar sina våldsdåd i sina tänkvärda texter. Aftonbladet tycker vi bör lyssna uppmärksamt på gangsterrapparen – då var de betydligt mer kritiska och upprörda när den FÖRFÄRLIGE JENS GANMAN fick pris som ”Årets Svensk”.

BUBBLARE 3: Energiföretagen varnar för elbrist och stora samhällskostnader till sommaren(!).  Vi har efter den miljöpartidrivna stängningen av Ringhals 1 så SMÅ MARGINALER att det bara behövs ” helt vanliga händelser i kraftsystemet” för att vi ska svåra problem och nödgas ta till ”exceptionella åtgärder” https://www.fplus.se/nu-kan-elkrisen-aven-sla-till-pa-sommaren/a/7KvomV

BUBBLARE 4: Aftonbladet publicerar sin sjuhundraåttiofjärde ledare om vilken fasansfull olycka det vore för Sverige om SD får minsta inflytande. Inte heller denna gång lyckas man förklara varför en utveckling i riktning mot NAZI-TYSKLAND på trettiotalet skulle vara troligare än en utveckling i riktning mot hur det ser ut i Danmark, Norge och Finland idag där partier som liknar SD sedan länge haft inflytande. Länder som inte har värre problem med t.ex antisemitism än vad sossarna har i ett genomsnittligt förstamajtåg i Malmö. https://www.aftonbladet.se/ledare/a/we2k1A/sds-skelett-har-inte-hunnit-in-i-garderoben

BUBBLARE 5: Centerledaren Annie Lööf har på sin Youtube-kanal lämnat den mest epokgörande och historiskt signifikanta politiska information som skådats sedan Arboga riksdag 1435. Hon får tyvärr hicka av morötter men gillar POPCORN! 🍿 🍿🍿

🐣  GLAD PÅSK ARMA LANDSMÄN OCH LANDSKVINNOR – MÅ SOLEN SNART BÖRJA LYSA ÖVER DETTA PRÖVADE LAND IGEN 🐣

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: