THE ROAD TO HELL (2 November 2020)

Vänsterpartiets nya partiledare intervjuas i varje kanal och så också i Rapport. Tyvärr ställer ingen intervjuare den enda fråga som intresserar mig.

Jag hade frågat om denna formulering som står att läsa i Vänsterpartiets aktuella partiprogram:

”Det ekonomiska fåtalsväldet måste ge plats åt de arbetandes demokratiska förvaltning. Införandet av socialismen kräver kapitalismens avskaffande.”
https://www.vansterpartiet.se/resursbank/partiprogram/

Är detta också den nya partiledarens ambition? Och vilken är i så fall hennes tidplan och handlingsplan för att avskaffa kapitalismen? Eller tänker hon se till att denna passus stryks ur partiprogrammet och visa att hon menar allvar med att hon inte är någon kommunist?

Ingen vet eftersom SVT inte frågade. Hon bedyrade bara att hon tyckte kommunism var dåligt och att hon inte var född när Berlinmuren jämnades med marken och därmed var det slutdiskuterat. https://www.svtplay.se/video/28442953/rapport/rapport-1-nov-19-30-5?start=auto

Tänk om det vore lika lätt för Jimmie Åkesson. Bara förneka att han var rasist/nazist och hänvisa till att han inte heller var född när Hitler, Himmler eller ens Eichmann mötte sina välförtjänta öden. Istället har han jagats med blåslampa av media om sina suspekta rötter i tio år, Dadgostar jagades väl i tio sekunder ungefär. Sedan fick hon ostört orera om den Saltkråkan-idyll hon vill skapa där alla är jämställda och välståndet blomstrar. Antagligen på samma sätt som i föregångslandet Venezuela eftersom Jonas Sjöstedt ju jublade i högan sky över Maduros valframgångar och det glatt viftades med banderoller med den minnesvärda texten ”Venezuela är inget hot. Venezuela är ett hopp” i Vänsterpartiets led för bara några år sedan. https://www.expressen.se/debatt/sjostedts-dromsamhalle-slutar-alltid-med-katastrof/

Att avskaffa kapitalismen och ersätta den med planekonomi är förmodligen en av de saker Vänsterpartiet anser att jag borde tycka är en kanonide men som de har de har svårt att få mig och andra svenskar att tycka är någon särskilt briljant snilleblixt. (För att anknyta till Köping-Vänsterpartistens redan klassiska framträdande i Aktuellt för några dagar sedan)

Och det är väl en riktig analys. Vänsterpartiets partiprogramsförslag vore en enkel biljett till fattigdom och förtryck samt skulle innebära tschüss och adieu till de flesta fri- och rättigheter vi lärt oss att ta för givna i Sverige, Inte någonstans, någon gång i historien, har ekonomisk socialism och kommunism lett till något annat. Exempel som Kuba, Nordkorea, Venezuela eller Sovjetunionen är bara några i axplock i en socialistisk sophög som är högre än Kebnekajse. Ingenting överhuvud taget talar för att det skulle bli annorlunda i Sverige om Vänsterpartiet får som de vill.

Helvetet lär frysa till is flera gånger om innan jag tycker det här är framtidens melodi.

Undra på att det krävdes slaktare som Stalin och Mao, mentalsjukhus, Berlinmur, Stasi, KGB, straffarbete i Sibirien och omskolningsläger i Gulag för att övertyga folk om den här ideologins förträfflighet och få medborgarna att gilla läget.

Men uppenbarligen är SVT alldeles för finkänsliga och väluppfostrade för att störa kollegorna i sin bidragsutdelande politiska gren med så impertinenta frågor om deras kommunistiska rötter. Hur uppenbara frågorna än är för alla som inte djupsov sig igenom historielektionerna i skolan vilket tyvärr hela SVT:s samhällsredaktion verkar ha gjort.

Att kalla det ömkliga nyhetsinslaget i Rapport för professionell, opartisk och objektiv journalistik hade antagligen fått Alexandr Lukasjenko att rulla runt på de äkta lyxmattorna i sitt palats och vrida sig i skrattparoxysmer.

Man kan antagligen hitta märkligheter i alla partiers program. Men ett systemskifte där kapitalismen och den privata äganderätten avskaffas är ju inte precis en bagatell som kan viftas bort som förflugna ord. Om man inte ska ta Vänsterpartiets ambitiösa och mångordiga program på allvar är ju frågan varför en vänsterpartist med det proletärdoftande namnet Mikael von Knorring gjorde sig omaket att uppdatera hela klabbet förra året?

Om man går som en kommunist, leder ett f.d explicit uttalat kommunistparti, aldrig har gjort någon övertygande avbön för sina gamla synder och fortfarande uttrycker sig som en kommunist – då kan man kanske lura SVT att man har lagt kommunismen bakom sig men att låta Vänsterpartiet slippa undan sitt omfattande historiska politiska brottsregister med den här lågbudget-sagostunden övertygar i alla fall inte mig,

Och såklart kommer inte Vänsterpartiet att fälla regeringen pga LAS. Om några dagar meddelar Löfven (och Lööf) att de viker ned sig för att klamra sig kvar vid sina taburetter och dignande köttgrytor.

Det innebär att Kommunisterna nu dikterar näringspolitiken i Sverige.

Föreställ er vad det betyder för jobbskapande satsningar och investeringsviljan i landet……

Öht rekommenderar jag läsning av Vänsterpartiets partiprogram in extenso till alla som inte tycker att de fått sitt lystmäte av skräckupplevelser tillfredsställt under Halloween-helgen. Den samhällsvision som skisseras har en skräckfaktor som ledigt motsvarar alla skräckfilmer, spöktåg och mardrömmar jag upplevt.

Exempelvis ska såklart även bankerna socialiseras på sikt.

Gör dig m.a.o beredd på att försvara ditt socialistiska patos och din ideologiska renlärighet inför Ulla Andersson, Linda Snecker eller något annat vänsterpartistiskt charmtroll nästa gång du vill låna pengar för att renovera köket eller köpa husvagn.

Bräck den horror-scenen om du kan, Stephen King😄😄😄😄😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: