TAKE ME HOME COUNTRY ROADS (19 Januari 2021)

I Sverige är vi ofta väldigt nitiska när det gäller att inte sprida generaliserande och fördomsfulla schablonbilder och stereotyper – minns bara censurdiskussionen om klassiska Tintin-album för några år sedan.

Däremot har SVT och annan vänstermedia inga problem alls med att sprida grova schablonbilder och stereotyper när det gäller amerikanska republikaner, brittiska Brexit-röstare eller Sverigedemokrater.

Ni kan säkert storyn vid det här laget.

Vita, outbildade och bittra incel-män med blygsam IQ. Kufar, white-trash, sorgliga losers och hillbillies, allt spetsat med rasism, taskig kvinnosyn och förakt mot intellektuella. Deplorables, som svensk medias gunstling Hillary Clinton uttryckte saken.

Här är ytterligare ett SVT-reportage där vi får möta Trump-supportern Todd Lawson I West Virginia. Vit medelålders man som blivit av med jobbet, lämnad av frun, hankar sig fram på existensminimum och fördriver dagarna med att spela poker med sina polare och att smida allehanda häpnadsväckande konspirationsteorier. https://www.svt.se/special/i-huvudet-pa-trumpsupporten-todd/

En närmast övertydligt perfekt poster-boy för den bild SVT önskar sprida av Amerikanska republikaner och deras förmenta kusiner i SD. Särskilt efter freak-showen vid Capitol Hill lämnas ingen möda osparad när det gäller att beskriva galningarna där som typiska republikaner och ett förebud om vad som väntar oss i Sverige om SD skulle få någon form av inflytande.

”Se där, det är den typen av tragiska figurer de är! Trump-anhängarna, Brexit-röstarna och Sverigedemokraterna!” Där är budskapet i ett nötskal.

Tyvärr är verkligheten inte så endimensionell, svart/vit och enkel som SVT vill göra gällande.

En av de mest aktiva Trump-anhängarna på sociala medier är t.ex den mycket framgångsrike skådespelaren James Woods (känd från mästerverk som ”Once upon a time in America” och ”Salvador”). Innan han drog till Hollywood hann han redovisa extraordinära studieresultat och hans IQ har uppmätts till 184 vilket är långt över geni-gränsen på 150 och på samma nivå som Einstein och Leonardo da Vinci. https://www.iq-test.net/what-is-james-wood-iq-score-pms109.html

Och att det bara är Incel-män som röstar på Trump? Well, en annan som uttalat sig positivt om Trump är Kiss-basisten Gene Simmons och den notoriske häradsbetäckaren är väl så långt ifrån en Incel-man som man kan komma. https://www.vg.no/rampelys/musikk/i/51L9O/gene-simmons-jeg-har-5000-sexbevis

Vad exemplen Woods/Simmons visar är att tillvaron är betydligt mer komplex och mångfacetterad än SVT önskar framställa den.

Det är tyvärr inte så enkelt att Sossar, Miljöpartister, BLM/Antifa-demonstranter, och andra vänstergrupper uteslutande består av en samhällselit av A-studenter med hjärtan av guld och de ädlaste avsikter lika lite som Sverigedemokrater uteslutande är lågpannade Ronny&Ragge-figurer med korpsvarta själar som drömmer våta drömmar om att invadera parlament för att välta demokratin över ända.

Mer än sjuttio miljoner människor av alla sorter röstade på den republikanske presidentkandidaten i USA, en majoritet röstade för Brexit i England och nästan var femte svensk sympatiserar med SD.
De flesta av dem är säkert helt vanliga hederliga människor som bara tycker alternativen har varit eller är sämre och använde sin demokratiska rätt att rösta efter sin övertygelse.

Att så konsekvent som SVT måla upp dessa stora grupper människor som gudsförgätna bondlurkar är verkligen att sprida generaliserande stereotyper som är långt farligare än gamla Tintin-album.

Och om det finns någon seriös studie som visar på en statistiskt säkerställd korrelation mellan en examen från Södertörns Högskola/anställning på SVT eller DN och hög IQ så har jag missat den.

Jag känner mig i alla fall inte överbevisad om att de som pompöst gör anspråk på att vara Sveriges upplysta elit över huvud taget alls är någon elit. Snarare låter ofta deras artiklar/reportage befara motsatsen och om nu SVT, Wolodarski m.fl vill filtrera mina nyheter genom ett agendastyrt ”elitfilter” kan de börja med att se till att det inte är det ”klåparfilter” som DN-reportaget om Sandvikens miljardvinster på invandringen, SVTs avståndstagande från Åkesson i slutdebatten inför förra valet och massor av andra patetiska och kvasielitistiska klavertramp vittnar om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: