SON OF MY FATHER (3 Februari 2021)

Justitieministern har tydligen inte mer att göra, trots all grov brottslighet i landet, än att han hinner extraknäcka som film och litteraturrecensent. Senast har han läst en bok om den glödheta potatis som mer än någon annan är på alla sossars läppar 2021: Adolf Hitler. 

https://mobile.twitter.com/johanssonmorgan/status/1355916821480804356

Att nästa valrörelse skulle handla om Sveriges alla problem på 2020-talet och inte situationen i Tyskland på 1930-talet är tydligen bara att glömma. Regeringen har ju så gott som inget positivt att visa upp efter snart sju års regeringsinnehav och allt som återstår är att piska upp väljarnas rädsla för att oppositionen avser införa en ännu värre samhällsordning om de får chansen. Och det enda man kan komma på som är mer katastrofalt än Löfvens samhällsbygge är tydligen Hitlers samhällsbygge och nu gäller det bara att troligöra att M, KD och SD utsett Tredje Riket till det mönsterland som man vill Sverige ska efterlikna. Låter som om vi kan se fram emot en hel del stimulerande pajkastning i valrörelsen, eller hur?😢

https://www.gp.se/ledare/när-bara-rädslan-återstår-för-socialdemokraterna-1.40862819

Nåväl, själv har jag redan läst boken ifråga och känner mig öht hyfsat påläst om Hitler, nazismen och WW2. Jag kan räkna upp namnen på de flesta nazistledarna och redogöra rätt detaljerat för hur de kom till makten och krigsförloppet. Jag vet vad Anschluss, Mein Kampf, Wannseekonferensen, Riksdagsbranden, Der Stürmer, Raslagarna, Axelmakterna, Lebensraum, Sippenhaft, Kristallnatten, Vichyregimen, Blitzkrieg, Volkssturm, Verbrannte Erde, Nürnbergrättegången och en massa andra nazi-relaterade saker var och vad syftet var. Jag har besökt både Auschwitz och Sachsenhausen.

Jag har läst fler böcker och sett massor av dokumentärer och spelfilmer om nazismen och WW2 och var dessutom någorlunda vaken på historialektionerna i skolan. Jag är inte alls någon  historiker utan tror bara att jag besitter en hygglig normalallmänbildning för dagens vuxna Svenne Bananer och tvivlar på att ännu en bok skulle innebära någon större aha-upplevelse och ögonöppnare. Det blir förmodligen mest repetition och i bästa fall nya kunskaper på detaljnivå men de stora dragen har jag fullständigt klart för mig – nazismen var och förblir en helvetesideologi skapad av en diaboliskt ond och pervers hjärna!

Men Aftonbladet och Sossarna verkar helt obildade och i behov av att lära sig allt från scratch. Annars skulle de inte använda nazism och Hitler i sin retorik så vårdslöst som de gör. Och beteckna alla som ser samhällsproblem komma tidigare än dem själva som nazister samt basunera ut på Twitter att de har läst en bok om historia eller sett en dokumentärfilm som om det vore något unikt i deras liv. Fast det kanske det är – det skulle ju onekligen förklara ett och annat….

Till yttermera visso var min far som 22-åring utkommenderad av den socialdemokratiskt ledda svenska regeringen för att servera tyskarnas Engelbrekt-division pannkakor med sylt när de transiterades genom Sverige på sin väg från den norska fronten till den finska. Pappas befäl satt på mässen och bjöd de tyska officerarna på snaps under deras bensträckare. Pappa skämdes hela livet och slog oftast skamset ned blicken när jag försökte få honom att berätta om Sverige under WW2. Han sade bara att ingen i hans pluton gillade att Sverige bistod tyskarna med deras krigslogistik så beredvilligt som vi gjorde. ”Du får inte tro att vi var fega – det var sossarna”, brukade han säga. https://www.jvmv2.se/forum/index.php?id=121793

Det är lätt att spela Allan och vara tuff mot Jimmie Åkesson och Ebba Busch på det fredliga 2020-talet men när det var skarpt läge, när the rubber met the road, och när det gällde äkta nazister med riktiga vapen – då fick sossarna gele i knäna och förvandlades till den nazistiska utrotningsmaskinens lydiga betjänter och servitörer som stod i stram givakt och alltid var redo att stå till herrefolkets tjänst.

Sossarna kan i ärlighetens namn anföra rationella argument för att de såg sig tvingade att agera som de gjorde. Men det är stötande revisionism när de retroaktivt försöker framställa sig själva som ädelmodiga garanter mot nazism. Inte minst är det djupt respektlöst mot alla de hjältar som pliktade med sina liv i kampen mot nazismen runtom i Europa så att vi slapp undan liksom alla miljoner som miste sina liv under ofattbart vidriga förhållanden i koncentrationslägren. Det är faktiskt en viss skillnad mellan att utsättas för tuffare regler för gymnasieamnesti och att utsättas för Zyklon B.

Att servera tungt beväpnade nazistiska soldater, på väg mellan sina angreppskrig i våra grannländer förplägnad i form av delikat gräddade pannkakor med hjortronsylt och välkyld akvavit är i alla fall inte en definition av hjältemod eller ens neutralitet i min vokabulär. 

Faktum är att sossarnas ständiga nazistanklagelser mot SD motverkar sitt eget syfte. Vore verkligen Jimmie Åkesson en äkta nazist skulle inte sossarna våga mopsa sig utan skulle förmodligen bjuda honom på en snaps och utbringa ”Skål Broder” istället.

T.ex var en framträdande och fortfarande upphöjd  socialdemokratisk samhällsingenjör vid denna tid Gunnar Myrdal som i nazismen trodde sig se ”ungdomens rörelse, en förnyelse av socialismen”. (Källa: ”Sverige: Sluten anstalt” av Ulf Nilson). Och Aftonbladets upprördhet över Adolf Hitler när det begav sig var inte ens en bråkdel av dagens upprördhet över Jimmie Åkesson – de var i själva inte ett dugg upprörda utan högtidlighöll Hitlers femtioårsdag 1939 med rubriken ”Störste tysken i alla tider” och mängder av annat inställsamt och vomeringsstimulerande nazist-fjäsk. http://www.diva-portal.se/smash/get/diva2:423435/FULLTEXT01.pdf

Men att krypa som en strykrädd hund för den våldsideologi som för tillfället är stark och utgör ett hot går ju som en röd tråd genom sossarnas historia. Nazisterna under WW2, Kommunisterna under det kalla kriget och Islamisterna idag. Att sedan försöka skriva om historien och glorifiera sig själva i efterhand och när faran är över är en annan röd tråd. 

Hur man än sminkar en gris så är det en gris, skrev Peter Hultqvist i förra veckan för att elda på skränfockarna i sossarnas hatsvans – well nöff-nöff, tyvärr förbisåg försvarsministern den pikanta detaljen att han därmed levererade en analys som stämmer bättre in på hans eget parti än något annat.

Dedikerar postumt detta inlägg till min älskade pappa. Han hade inte tvekat en sekund att försvara sitt älskade land med sitt liv om han hade fått order att göra det. Han lydde ordern att servera nazisterna också men han var hederlig nog att skämmas hela sitt liv över det trots att han bara lydde en socialdemokratisk order. Min far var en mycket anständig man och jag är lättad över att han slipper uppleva hur sossar som Morgan Johansson och Aftonbladets Ledarsida poserar som tappra motståndsmän a la Flamman och Citronen eller Max Manus och devalverar nazismen till att bli liktydig med alla framsynta meningsmotståndare som sett samhällsproblem torna upp sig åratal tidigare än vad de sossarna själva gjort. 

FOTNOT: Hur det gick till vid nazist-transiteringen på de svenska järnvägarna beskrivs rätt ingående i Jolos fantastiska TV-klassiker ”Någonstans i Sverige” om beredskapsåren från 1973. Idag hade den aldrig fått göras och är du intresserad så se den snabbt innan SVT hinner plocka bort den från ”Öppet Arkiv” när de upptäcker i hur dålig dager deras givmilda mecenater framställs.

https://www.oppetarkiv.se/video/1287991/nagonstans-i-sverige-avsnitt-1-av-7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: