MAKING PLANS FOR NIGEL (8 Januari 2021)

Om jag förstod Thomas Bodström och Hanne Kjöller i TV4s nyhetspanel rätt så är ”Lex Trump” att vi ska sluta lyssna på okonventionella icke-politiker som tar “populistisk” hänsyn till stämningarna i folkdjupet.

Vi ska istället fortsätta välja traditionella broiler-politiker från de etablerade partierna som vet vad som är bäst för oss och vara nöjda med vilken påver kost som vi än serveras av dem.

Jag drar egentligen den motsatta slutsatsen. Om t.o.m en så udda och osannolik figur som Donald Trump kan bli USAs president är behovet av icke-traditionella politiker som är lyhörda för folkliga stämningar stort. Trump må vara borta men jordmånen för efterföljare finns kvar, både i USA och annorstädes.

Det får dock gärna vara lite mer balanserade och slipade personer än Donald Trump nästa gång. Hade han ställt upp i nästa riksdagsval i Sverige hade jag inte röstat på honom.

Nigel Farage däremot – det var en fröjd att se honom sopa banan med politrukerna i EU-parlamentet! Brexit hade aldrig blivit av utan honom och jag konstaterar att alla de skräckscenarios som den politiska eliten i Europa målade upp efter folkomröstningen hittills har kommit på skam. Jag har i alla fall varken läst om EU-medborgare som kastats ut ur Storbritannien, finansmarknader som brakat samman, inställd handel och alla andra olyckor som olyckskorparna kraxade om efter att folkomröstningsresultatet blev klart.

Nu slipper britterna (till skillnad från Sverige) t.ex pynta för de nya miljardstöden till kris-ekonomierna i Sydeuropa (nödtorftigt maskerade som ”corona-stöd”) som EU beslutat om.

Några ”bumps in the road” blir det säkert initialt men om två år kommer få att beklaga Brexit i Storbritannien. De kommer att vara helnöjda med alla miljarder pund de årligen sparar i EU-avgifter, att slippa lyda direktiv från Ylva Johansson och andra ovalda teknokrater samt njuta av sitt självbestämmande samtidigt som handeln med Europa löper på som vanligt för att europeer uppskattar engelska varor/tjänster och tvärtom.

Det är i alla fall min prognos.

Grattis U.K🇬🇧🇬🇧🇬🇧

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: