EXPECT NO MERCY (6 September 2020)

En extremt allvarlig situation.

Så beskrev den biträdande rikspolischefen situationen i Sverige i SR igår. Han beskrev totalhavererad integration, hänsynslösa släktbaserade kriminella nätverk och blodig laglöshet som bara vuxit de senaste åren. Ingen går säker och polisen kämpar med näbbar och klor mot de hopplösa odds politikerna givit dem och som kunnat beskådas in flagranti på filmklipp från Malmö och Göteborg den senaste veckan.

Statsministern har tidigare sagt att vi inte såg problemen komma.

Sant är att statsministern inte såg några problem komma. 2013 undertecknade han det här käcka uppropet tillsammans med allsköns kändisar som glatt hoppade på den blivande statsministerns bandwagon.

Sverige räcker till för oss alla, utropade undertecknarna som försvar för den svängdörr-invandringspolitik som skapat den extremt allvarliga situation som höga polisbefäl nu pratar öppet om.

Vidare skulle man stå upp mot ”vardagsrasismen” och den obehagliga vind som påstods svepa genom Sverige 2013.

Med det avsågs i själva verket alla de som såg den extremt allvarliga situationen komma och på något sätt försökte problematisera och diskutera de långsiktiga effekterna av den förhärskande halleluja-inga-murar-euforin.

Den som vill ha en tydlig kausalitetsanalys och se orsak/verkan-samband:

  1. Läs den länkade debattartikeln nedan från 2013 https://www.aftonbladet.se/debatt/a/a2KJ5A/sverige-racker-till-for-oss-alla
  2. Lyssna på intervjun med den biträdande polischefen igår 2020. https://sverigesradio.se/ekotslordagsintervju

Cirkeln är sluten. Det är ingen slump att det ser ut som det gör på Sveriges gator idag. Det är en logisk konsekvens av att patetiska godhetposörer med den nuvarande statsministern i spetsen:

a) Var så naiva och uppfyllda av sitt eget godhetsrus att de inte kunde lägga ihop två + två.

b) Var skamlösa nog att beskylla de som kunde lägga ihop två + två för fascism, rasism och fan och hans moster.

Hård kritik? Bah! Det är en knappt märkbar vindpust i jämförelse med den orkan som de som såg problemen komma 2013 fick utstå.

Citerar till sist Jörgen Huitfeldt:

”För sanningen är ju att problemkedjan som lett fram till dagens situation har legat i öppen dager för alla som velat se. En okontrollerat stor asylmigration från dysfunktionella och våldsamma länder, följd av bristande integration som lett till en tilltagande segregation som i sin tur följts av skolmisslyckanden, arbetslöshet och växande kriminalitet. Då måste vi ställa oss frågan varför samhällets reaktion på dessa långvariga och starka varningssignaler alltid tycks vara för lama och komma för sent?”

En utmärkt fråga till Stefan Löfven!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: