ANGIE (12 Januari 2021)

Angela Merkel har, som född och uppvuxen i DDR, lärt sig värdet av yttrandefrihet den hårda vägen och har av nödvändighet utvecklat sunda demokratiska reflexer.

För henne är det alltså självklart att man inte kan begränsa yttrandefriheten på hur lösa boliner som helst i en demokrati värd namnet.

Och nu växer kritiken mot Twitter ytterligare:

”Frankrikes liberale finansminister Bruno Le Maire har kritiserat Twitters agerande och säger till fransk media att ”regleringen av den digitala världen inte kan skötas av en digital oligarki”. Den ryske bloggaren och dissidenten Aleksej Navalnyj kallade blockeringen för ”oacceptabel censur” och liknande det vid något Kreml skulle göra, skriver Financial Times.” https://www.svt.se/kultur/merkel-kritiserar-twitter-bryter-mot-yttrandefriheten

Ungefär vad jag skrev igår alltså, men i ännu hårdare ordalag.

Dessa reaktioner står ju i bjärt kontrast till svensk vänster som gullade med DDR då och agerar hejaklack till censurivrandena nu.

Lita aldrig på mörka vänsterkrafter i frågor som rör demokrati och yttrandefrihet. De historiska spåren förskräcker verkligen, fråga bara Angela Merkel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: