TEN YEARS AFTER (2 Juli 2020)

Väljarflykten från S till SD? Vad beror den på? Den frågan verkar fortfarande mången (s)-strateg ställa sig, underligt nog.

Tja, det enkla svaret är att historien plägar straffa den som kommer för sent, som Gorbatjov sade.

2015 föreslog SD hjälp i närområdet och de hade då redan pratat om det i flera år. Minst sedan de kom in i riksdagen 2010. Nu kommer en socialdemokratisk tankesmedja trött lunkande och lanserar samma gamla skåpmat som fräscht nytänkande från en av deras tankesmedjor. 

Ten Years After må framkalla positiva associationer till Alvin Lees virtuosa gitarrsolon  men associationerna till socialdemokratisk migrationspolitik är inte positiva över huvud taget.

Bland annat har man sent omsider fått den här aha-upplevelsen: ”Politik startar i värderingar, men möjligheterna att förverkliga dem handlar om resurser – som alltid i någon form är begränsade.” https://www.aftonbladet.se/debatt/a/wPwXR4/integrationen-bor-styra-invandring-till-sverige

Ett parti som behöver fem-tio år på sig för att inse att förverkligandemöjligheter korrelerar med de resurser man har får inte direkt blixten att stå stilla…det tar säkert de flesta som lämnat mellanstadiet fem-tio minuter att komma till liknande insikt.

In the meantime har vi skaffat oss snudd på olösbara integrationsproblem, skjutit många av våra kommuners ekonomi i sank och tvingat dem till brutala nedskärningar i välfärdens basfunktioner.

Den som vill ha en sneak preview och redan nu är nyfiken på vilka förslag sossarna kommer att lägga 2025-2030 rekommenderas alltså att minutiöst studera SD:s aktuella partiprogram.

Som jag skrev en gång: Det är ungefär lika tungt och trögt för sossar att ändra den inslagna kursen som att vända en Finlandsfärja med kayakpaddlar. Gud må förlåta mig somliga somliga rader, skaldade Nils Ferlin och detsamma gäller väl mig efter allt jag skrivit på sociala mediers estrader men den raden ångrar jag inte ett dugg. Förutom att jag idag förmodligen skulle skrivit teskedar istället för kayakpaddlar.

Det handlar ju mycket mer om ett höggradigt svaghetsbesked från Socialdemokraterna än ett genialt styrkebesked från Sverigedemokraterna

Socialdemokraterna är partiet för dig som tycker det är finfina grejer att vänta ett halvt decennium på att uppenbart nödvändiga åtgärder vidtas för att det ska idisslas i SSU, LO, Kvinnoförbundet, alla partidistrikt, tankesmedjor, Aftonbladets ledarsida, Göran Greider, Expo och alla andra delar av det vildvuxna socialdemokratiska organisationsträdet. Alla ska ju med, gubevars…

Socialdemokraterna får en snigel med gikt att framstå som en fullblodsgreyhound och med dem vid makten ser jag inga möjligheter att bryta den negativa utvecklingsspiral Sverige hamnat i. Sorry.

Som om det inte vore illa nog får ju hela historien dessutom en ytterligare graverande dimension för Socialdemokraterna när man drar sig till minnes hur SDs resonemang om närområdeshjälp inte gav några andra resultat än hätska & debila beskyllningar för rasism, islamofobi, trettiotalsnostalgi samt genomrutten och mögelangripen värdegrund i största allmänhet.

Mitt råd till Moderaterna är samma som Thomas Gürs. https://www.gp.se/ledare/räkna-inte-med-socialdemokraterna-i-migrationsfrågan-1.30566145

Strunta i överenskommelsen med de opålitliga socialdemokraterna. Kom överens med KD och SD istället, gå till val på frågan, vinn valet 2022 och börja bygga upp Sverige igen. Att tro att man göra det via överenskommelser med Stefan Löfven (och Annie Lööf) är en dödsdömd strategi. Minns bara gymnasieamnestin och andra återställare när godhetsabstinensen blev övermäktig.

FOTNOT: 2013 skrev en massa kändisar på ett upprop med rubriken ”Sverige räcker till för oss alla” som protesterade mot de obehagliga och främlingsfientliga vindar som man ansåg svepte genom Sverige pga att vissa redan då hade kommit till de slutsatser som nu sossarna, sju år senare, har gjort. Bland undertecknarna fanns bl.a Stefan Löfven, då i opposition. Gissar att vi inte får se något liknande upprop 2020 när de obehagliga och främlingsfientliga vindarna har blivit skarpa socialdemokratiska förslag. Bland 2013-undertecknarna finns ju t.ex  Petter och Sara Dawn Finer som bägge numera uppbär jättebelopp i corona-stöd från regeringen Löfven enligt vad tidningarna avslöjat de senaste dagarna. Och då är det inte så viktigt att vara humanist och stå upp längre. https://www.aftonbladet.se/debatt/a/a2KJ5A/sverige-racker-till-for-oss-alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: