BLACK SHEEP OF THE FAMILY (27 Juni 2020)

Det är lätt att se var Stefan Löfven är statsminister när man tittar på den här bilden från European Centre for Disease Prevention and Control….

Undra på att WHO har satt upp Sverige på sin svarta lista tillsammans med Moldavien, Azerbajdzjan, Kirgizistan, Kazakstan och andra exotiska storheter…det är väl där vi svenskar får förlägga våra semestrar framöver så bäst att ni lär er stava namnen.

Och tjafset med WHO som Tegnell håller på med kan ju sammanfattas ungefär så här:

WHO: Sverige är med på listan för att ni har hög allmän smittspridning och att antalet fall per 100 000 invånare är  högt i landet. Dessutom ökar antalet fall.

TEGNELL: Totalfel! Antalet fall ökar bara för att vi testar mer!

WHO: Be that as it may. Intresseklubben noterar. Men det visar bara att ni redovisat glädjesiffror baserade på otillräckliga tester tidigare. Ni borde börjat testa tidigare så ni hade haft koll på läget, kunnat vidta åtgärder och sluppit vara med på listan. Nu ser vi att ni har en hög smittspridning och därför kvarstår ni på vår svarta lista. Sorry.

Det får SVT och svensk mainstream media till att WHO backar.😄

Men är det något vi har blivit mästare på i Sverige så är det bortförklaringar för att slippa se sanningen i vitögat. Det märktes ju inte minst på valvakan 2018 när alla partier utropade sig själva till valets segrare oavsett resultat, de som backade jublade t.ex över att de lyckades ”överträffa förväntningarna”. Och med vår odugliga presskår som hovsamt undviker de mest uppenbara följdfrågor så fungerar det ju på hemmaarenan ”Ankdammen Stadium”.

Det funkar sämre på bortaplan utan den trogna supporterskara som de licensfinansierade och presstödsberoende journalisterna utgör. Men vi kör glatt samma taktik ändå…

Det spelar liksom ingen roll att New York Times kallar oss pariastat. att Deutsche Welle gör mos av vår utrikesminister, att grannländerna stänger gränserna för oss och att WHO sätter upp oss på sin svarta lista.

Det är ändå bara vår inkompetenta omvärld som har fått vår geniala värdegrundstrategi om bakfoten! Jag har träffat Millwall-fans och Black Army-fans som varit mindre fanatiskt enögda än svensk media.

Sverige har inte misslyckats enligt statsministern, det spelar ingen roll hur iögonfallande vi än sticker ut på bilder som den ovan eller om Jesus skulle återuppstå och ha mage att kritisera vår strategi.

 Om regeringen vore genuint intresserad av Sverigebilden utomlands skulle de lyssna och ta lärdom av omvärlden i stället för att sticka huvudet i sanden, vara arroganta mot utländska reportrar som ställer rimliga frågor och reflexmässigt avfärda all kritik som totalfel utan att analysera den.

Bara i Sverige folks, bara i Sverige….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: