DOUBLE DUTCH (22 Juni 2020)

”Utrikesminister Ann Linde (S) ångrar inte sin kritiserade insats i en intervju med tyska Deutsche Welle förra veckan. 

– Det är möjligt att man kan vara lite trevligare, le lite mer och möjligen vara lite mer kvinnlig när man säger svaren. Det får väl jag tänka på, 

Själv håller inte Linde med om att intervjun skadat Sverige – utan menar att hon bemötte en direkt felaktig bild. Men hon medger att hon kunde varit tydligare på ett par punkter och uttryckt sig lite mer ödmjukt.” https://www.expressen.se/nyheter/ann-linde-kunde-uttryckt-mig-mer-odmjuk/

KOMMENTAR:

 1. Jag har en positiv bild av holländare baserat på de kollegor jag stött på i jobbet och de jag träffat i privata sammanhang.
 2. Jag har fått intrycket att holländarna i allmänhet är professionella, resultatorienterade och mycket duktiga på språk i allmänhet och engelska i synnerhet. 
 3. Om Linde-intervjun istället varit en intervju med en holländsk utrikesminister hade min ”Hollandsbild” fått en rejäl törn eftersom utrikesministern varken gav prov på professionalism, resultatorientering eller goda språkkunskaper.
 4. Vår utrikesminister hade INTE varit behjälpt av att ta på sig mer smink, le lite mer och att vara ”mer kvinnlig” (vad vore det förresten för ”feministisk utrikespolitik”?)
 5. Vår utrikesminister hade istället varit behjälpt av att:
  1. förbereda sig mer för intervjun, 
  2. visa att hon tog de alarmerande dödssiffrorna på allvar,
  3.  hålla sig till ämnet, 
  4. ge begripliga och stringenta svar på de frågor som ställdes
  5. använda en tolk för att undvika att åhöraren distraherades av hennes skrala engelska. Det hade iofs varit penibelt för en utrikesminister i ett exportberoende land men ändå att föredra framför denna svengelska-festival.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: