SUMMERTIME BLUES (19 Juni 2020)

SUMMERTIME BLUES

Det känns surrealistiskt att vakna upp på det jag betraktar som den riktiga Nationaldagen efter att utrikesministern så totalt skämde ut landet i gårdagens intervju med Deutsche Welle.

Den vanliga ystra glädjen över att få dricka en iskall Skåne till sillen och nypotatisen borde ju förstärkas av de, för en gångs skull, lovande väderleksprognoserna.

Men istället denna skam och detta ångestfyllda grubbel över hur de som såg programmet ska uppfatta ett land som låter sig representeras av en sådan utrikesminister. 

Det har iofs hänt att man skämts och känt sig ”cringy” som svensk tidigare. På rak arm kommer jag på:

 • När det högteknologiska skrytprojektet JAS-planet störtade inför världens ögon på Vattenfestivalen.
 • När Sverige skickade Forbes med låten ”Beatles” till Eurovisionsfestivalen.
 • När Sverige gjorde fiasko i fotbolls-VM 1990.

Men Linde-intervjun var som att uppleva de tre cringe-stunderna på samma dag. Det var trots allt vår utrikesminister som inte förstod att våra dödstal föranleder ödmjukhet i stället för arrogans, som nonchalerade intellektuellt ärliga frågor genom att snömos-orera off-topic och allt på en svengelska som skulle diskvalificerat henne som exportsäljare på alla företag jag jobbat.

Det känns som om det krävs ett extra glas Skåne idag för att förtränga eländet…

Innan dess dock ett varmt tack från den unga dam som hjälpt mig med min nya webbsida för alla generösa bidrag! I vissa fall har vi inte kunnat identifiera avsändaren och tacka personligen så därför framför vi vår tacksamhet här också!

Det har också varit kul att se hur många som läser. Inte bara i Sverige utan i all världens hörn. Inalles har jag tydligen läsare i 40 länder, det hade jag aldrig kunnat ana.

Så whoever you are and wherever you may roam: EN RIKTIGT GLAD MIDSOMMAR🌞🌹🌺🇸🇪🥂

En tanke på “SUMMERTIME BLUES (19 Juni 2020)

 1. Teams-möte med tyska kollegor där jag är rädd att övriga mötesdeltagare såg skammen i mitt ansikte.
  All min strävan att hålla Sveriges fana högt inom den industriella bransch jag verkar, raserades i går av en företrädare för vårt lands regering.
  Saknar ord för att beskriva vad jag känner. Och nej, jag överdriver inte.
  Vi som jobbar hårt för att leverera kvalitet vad vi producerar, oavsett om det är varor eller tjänster, förtjänar inte att aktivt motarbetas av inkompetenta individer vars löner vi dessutom betalar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: