HOW DARE YOU (18 Juni 2020)

33 av 60 av de boende på ett ålderdomshem i Helsingborg har avlidit i Covid19. En smått ofattbar tragedi och graverande bilder visar på bristande respekt för elementära förhållningsregler utan att tillsynsmyndigheter reagerat i tid.

En lokal politiker ”noterar” att det funnits brister och att ”det inte är ok”. Vidare anser han att man ”måste ta till sig av kritik” och ”lära”.

Goddamnit – Det var ju nu det var skarpt läge för bövelen!

Att öva och lära hur man agerar i en krissituation gör man MELLAN katastroferna och inte UNDER dem!

Ungefär som att landslaget spelar träningsmatcher inför ett VM med lösa skott där man testar olika taktiska uppställningar och finslipar detaljer utan att resultatet betyder något. Men under VM-matcherna. förväntas de sakerna vara på plats och gör de inte det blir man utslagen.

Och i alla ledningsgrupper jag suttit har det regelbundet övats krisberedskap för att alla ska veta vad de ska göra i skarpt läge. När fabriken full med explosivt material redan står i brand är det inte läge att lära och anteckna i kollegieblock.

Tyvärr är lokalpolitikern inte ensam. Såväl FHM och regeringen hemfaller ofta åt att beskriva pandemin som en slags generalrepetition eller läroprocess.

Jag anser inte att det räcker. Ansvar måste utkrävas och någon måste få sparken!

Mina älskade föräldrar avslutade bägge sina liv på äldreboenden. Hade de fått avsluta sina liv med att plågsamt kvävas till döds pga slarv/bristande krisberedskap hade jag inte nöjt mig med en ansvarig som ”noterade” deras grymma öde och sade att det ”inte var OK” samt att han skulle ”lära” av erfarenheten.

Jag tvivlar faktiskt på att jag kunnat avhålla mig från handgripligheter efter ett sådant respektlöst hån av mig och mina älskade föräldrar!

https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/politiker-självkritiska-efter-att-hälften-dog-på-äldreboende-13279556

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: