MILORD (16 Juni 2020)

Våldsamma kravaller på gatorna i den idylliska franska staden Dijon.

Enligt fransk media är det huvudsakligen tjetjenska muslimer och arabiska muslimer som fattat agg mot varandra. På TV-bilderna ser det mest ut som ett regelrätt inbördeskrig och Macron har skickat både polisförstärkningar och franska armen till Dijon.

En Dijon-kvinna är upprörd. Inte över våldet i sig utan vem det riktar sig mot. Hon utvecklar sina tankegångar för fransk TV:

On peut attaquer une autre personne. On peut attaquer un chrétien. Mais on ne peut pas attaquer un frère musulman. (ung. Man kan attackera en annan person. Man kan attackera en kristen. Men man kan aldrig attackera en muslimsk broder).

Undra på att svensk media förbigår Dijon med största möjliga tystnad. Föreställ er bara om det varit Trump istället för Macron som skickat in armen i muslimskt dominerade områden för att hålla räfst och rättarting….DN hade antagligen gett ut en specialbilaga, Göran Greider hade spruckit av indignation ovh TV4 hade kört live dygnet runt.

Et Maintenant? Presque rien…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: