DO IST DA WURM DRIN (15 Juni 2020)

A propos Sverigebilden. Jag har sedan jag bodde i Tyskland på nittiotalet regelbundet läst tyska tidningar och följt tysk TV i snart trettio år.

Jag kan inte påminna mig att jag under hela den tiden läst en mer negativ artikel om Sverige i någon seriös media än den artikel som står att läsa i Frankfurter Rundschau idag. Möjligen med undantag för ”Sverige – kaos kamouflerat som strategi” i Die Welt som jag länkade till för några dagar sedan. Men det är hårfint och svårt att rangordna alla Sverige-kritiska artiklar som har högkonjunktur i det tyska medialandskapet för närvarande.

Fri och oförbindlig översättning:

Coronavirus: Dramatisk ökning i Sverige. Landet är Europas nya hotspot.

Sverige sätter ett nytt rekord för nya infektioner. Corona-läget i Sverige blir alltmer tillspetsat. Befolkningen börjar bli missnöjd.

Sverige har anmält det högsta antalet nya corona-smittade sedan viruspandemin bröt ut.

Kritiken växer nu mot den unika väg som Sverige valt och statsepidemiologen Anders Tegnell. Förtroendet för regeringen minskar.

Den tyska regeringens resevarning kommer med stor säkerhet att förlängas.

Med 1.474 nya infektioner på 24 timmar är Sverige, med undantag för Ryssland, för närvarande i Europatopp. Det framgår av WHOs rapport från den 12 juni.

Jämfört med andra länder i Västeuropa har därmed fler människor smittats på en dag i Sverige än i Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien tillsammans. Hur anmärkningsvärt hög smittökningen är framgår tydligt när man betänker att Sverige bara har 10 miljoner invånare. Dagen innan registrerade man 890 fall i Sverige. Tenden är alltså stigande och gör att Sverige bör betraktas som Europas nya corona-centrum (hotspot).

https://www.fr.de/politik/corona-schweden-neuinfektionen-anstieg-zahlen-news-sonderweg-anders-hoechstwert-europa-hotspot-zr-13795788.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: