THE SUNSHINE AND THE RAIN (14 juni 2020)

Alexander Bard får sparken från TV4s ”Talang” efter ha vädrat sina politiskt laddade åsikter på Twitter. Detta bl.a efter att hans kollega Bianca Ingrosso gått i taket och ställt ultimatum samt tips (läs: angiveri) till det som kommit att bli det svenska offentliga rummets ordningsman, den fruktade Näthatsgranskaren. Det är tydligen numera denne som, helt ovald, avgör vilka åsikter som är acceptabla respektive förgripliga/saklig grund för sparken i Sverige.

Exempel på acceptabla åsikter är t.ex de som Ingrosso framförde innan förra valet:

”Jag vill rösta på ett parti som gynnar företag, men även skola, vård, miljö och allting. Jag har hittat ett parti som klingar med allt det här, säger Bianca Ingrosso och syftar på Centerpartiet.Den unga influencern passar även på att hylla Centerns partiledare Annie Lööf, 34:

– Jag har läst på lite om Centerpartiet för jag tycker om Annie Lööf. Jag tycker hon är en klok, framgångsrik och mogen kvinna, säger Bianca Ingrosso.”

https://stoppapressarna.se/svenskt/bianca-ingrossos-politiska-vandning-chockar

Precis sådana urvattnat mellanmjölkiga åsikter ska du ha i Sverige om Du vill vara säker på att inte få sparken och få trubbel med Näthatsgranskaren. Rösta på Annie Lööf för att hon är en klok kvinna som gynnar allting. Perfekt och Näthandsgranskaren nickar gillande och instämmande!

Däremot är det tuffa tider för bångstyriga intellektuella bråkmakare i Sverige. som har svårt att hålla sig inom de snäva fyrkantiga ramarna som den svenska debattkorridoren erbjuder och inte bara är övertygade om att det röd-gröna regeringsunderlaget med sossar, miljöpartister och centerpartister gynnar allting.

Alexander Bard är som han är men i det här samhällsklimatet där man måste vara en mönsterelev som omfamnar det röd-gröna problemformuleringsprivilegiet behövs sådana fritänkare som han. Det är trots allt de som vågar tänka lite utanför ramarna som vitaliserar samhällsdebatten och inte de som bara tycker att Annie Lööf gynnar allting och halleluja.

Dessutom har han ju inte fått sparken som politisk kommentator i nyhetssändningarna utan från ett nöjesprogram där det handlar om att identifiera om unga talanger har vad som krävs för att lyckas i nöjesvärlden.

Och jag kan tycka att en man som t.ex skrivit ”The sunshine and the rain” är närmast överkvalificerad i det sammanhanget. Den låten var i sin taiwanesiska version 2008 års mest sålda singel i Östasien. Och den är faktiskt ett litet pop- mästerverk liksom flera andra av BWO:s hits. Det borde ju vara blytunga och avgörande meriter vad gäller medverkan i en talangjury.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: