NO REPLY (14 Juni 2020)

Jag har ett problem som jag skulle behöva lite hjälp med. Efter mitt internationella yrkesliv har jag vänner i många länder som jag fortfarande håller kontakten med. En av dem är en schweizare som sedan många år är bosatt i Australien. Nedan är ett hyfsat autentiskt utdrag ur vår senaste korrespondens och jag har hamnat i liknande trångmål med flera andra utländska vänner så jag vore tacksam för lite hjälp från läsekretsen.

SWISS-AUSTRALIAN FRIEND: By the way, how is the covid19-situation in Sweden? We seem to have the worst behind us here down under, thank god…..

ME: I’m afraid that’s not the case here in Sweden. I just saw a report about the covid19 deaths/capita i Europe the last seven days. And Sweden had more than three times the number of deaths compared to the second country on the list. And many countries all over Europe open their borders at the moment but they keep them closed for swedes….

SAF: Jeeezus, is that because you didn’t make any  lockdown?

M: Well, our experts are a little bit reluctant to admit that….

SAF: Well they would be reluctant to admit that, wouldn’t they? Beats me what else could cause such a huge deviation to your similar neighbour countries….anyway the government must be shaky right now….I bet there are loud demands for them to resign everyday….a re-election coming up?

M: Well, not really….in fact the opinion polls show that our government is more popular than they have been for many years……

SAF: Do you mean the swedes put up with all the deaths? What’s wrong with you swedish people? Anything in the drinking water over there?

Och precis här är var jag behöver hjälp med att finna ett bra svar. Eller är det bara jag som ständigt finner mig inmålad i ett hörn i kontakterna med vänner runtom i världen?

En tanke på “NO REPLY (14 Juni 2020)

  1. ”Dricksvattnet” är en lång marinering, över många decennier. Man har lyckats få bort det kritiska tänkandet hos merparten av befolkningen. Något som blir mycket svårt att återställa, eftersom det inte ligger i nomenklaturans intresse.

    Det är det korta svaret.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: