CITIES ON FLAME (25 Augusti 2019)


Hur skulle en krönika se ut om Hanif Balis fanclub tillämpade Greta Thunbergs fanclubs debatteknik? Bali brukar ju anklagas för att ha en aggressiv ”hatsvans” så de borde kanske lära lite av hur vänstern debatterar.

Något i den här stilen kanske….

HANIF BALI ÄR UTAN TVEKAN VÅR TIDS VIKTIGASTE LEDARE!

Jesus från Nasaret har nu utsett en av sina efterträdare, nämligen Hanif Bali!

När Hanif Bali twittrar läser Sverige. Vi gör det, för att vi måste. Vår vänsterpolitik tar död på vårt land. Vi har ett val. Att blunda, hålla för öronen och köra på, eller ta in – och förändra oss. Hanif Bali är på väg att bli vårt lands frälsare. 

I dag är han den störste politiske opinionsbildaren på sociala medier i Sverige. Ändå väljer många mediaaktörer Sverige runt, att degradera honom, upptukta honom och straffa skolelever som hellre läser hans tweets än sina läxor och skolkar för att lyssna när han talar i riksdagen.

Rädslan och paniken inför det okända är total inom mediaetablissemanget och det politiska etablissemanget. De förstår honom inte. De känner sig hotade av Hanif Bali. Han utmanar makthavarna inom media och politik. Hans tweets väcker mer uppskattning än perukstockar och vita CIS-män som Peter Wolodarski, Anders Lindberg och Göran Greider gör tillsammans. Det gör dem rasande. Han bryter mot den koloniala tankefiguren om att invandrare ska vara tacksamma för allmosor och bidrag istället för att sträva efter verklig makt och okonventionella lösningar. Likheten med trettiotalets människosyn är skrämmande.

Han bryter mot den omhuldade stereotypen av personen med invandrarbakgrund som är utsatt och kränkt. Han utmanar invanda strukturer, normer och maktförhållanden. Han tar plats. Han är höger. Han hotar vänsterns problemformuleringsprivilegium. Han skrämmer vettet ur Wolodarski, Bildt, vänsterregeringen och etablissemanget. Därför försöker makten och deras villiga hantlangare inom media tysta honom. Stövlarna står blankpolerade i deras farstu…

Men de unga lyssnar.

– Han är så extremt cool! Han försöker inte linda in budskapet utan kommer bara med rå sanning. (Sagt av artonårig Bali-beundrare)

Det är hög tid att alla börjar lyssna till Hanif Bali och att vi alla grips av panik inför alla skjutningar, våldtäkter och explosioner som hemsöker vårt land. Landet står i lågor, tiden är knapp och vi måste börja lyssna på Hanif Bali!

Bali ger människor hopp när nyheterna om våldtäkter, mord och explosioner står som spön i backen. Han budskap är tydligt. Det behöver inte vara så här! Vi kan förändra situationen! Yes, we can!

Balis mod att tala klartext trots hotbilden mot hans person och den styrande maktens ihärdiga försök att tysta honom gör honom till den logiske och naturlige kandidaten till Nobels Fredspris!

(Spår av satir med stänk av allvar osv. Ni får själva bedöma vad som är vad.)

Tack till Frida Boisen, Jonna Sima, Lars Lindström, Dagens Nyheter, Svenska Kyrkan m.fl för inspiration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: