PLACE IN LINE (7 Juni 2020)

Historien med Sydsvenskans ledarjournalist Mats Skogskär gör ju all läsning av Sydsvenskan än mer meningslös än den redan var.

Skogkär blev alltså efter omplacerad till ”icke-skrivande verksamhet” efter en vänster-kritisk tweet som han publicerade på sitt eget twitterkonto. Om tweeten var bra eller dålig spelar ingen roll. Det enda viktiga är att hans åsikt måste vara tillåten i varje debattklimat värt namnet. https://www.svt.se/kultur/ledarskribent-omplaceras-efter-omtalad-tweet

Men Sydsvenskan vill ha kadaverdisciplin och skickade därför en tydlig signal till alla andra på tidningen: Untertryck dina egna åsikter och skriv det som behagar tidningen och deras ägare. Annars….

Och klart att ledningen och ägarna är känsliga för vänsterkritik. Just follow the money…

Sydsvenskan kallar sig ”oberoende liberal” men mer korrekt vore ”helt beroende av presstöd från den socialdemokratiska regeringen”. Bara i år mottar Sydsvenskan svindlande 31 660 750 kronor i presstöd. Klart att man inte vill bita den hand som föder dem. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/flera-skanska-tidningar-far-miljoner-i-presstod

Vill du ha fria och oberoende åsikter? Då läser du med fördel alla oberoende utmärkta skribenter på Facebook som skriver gratis eller finansierar sin verksamhet genom frivilliga swish-bidrag istället för servila maktmegafoner som likt Sydsvenskan tydligen bara vill ha intellektuella lilleputtar som kan följa order på sin ledarsida och som måste förlita sig på regeringens välvilja istället för sin kvalitet för att kunna överleva.

Det enda bra i denna trista historia är att den tydligt avslöjar argumentet ”presstödet behövs för att värna om fri och oberoende journalistik” i all sin nakna innehållslöshet.

Presstödet befrämjar bara servilt maktfjäsk. Det visar historien ”Skogkär” i blixtbelysning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: