LIVET ÄR EN FEST (5 Juni 2020)

Ännu ett veckoslut närmar sig och ännu en nyhetsvecka kan därmed summeras.

  1. Statsepidemiologen menade i en P1-intervju att svenskar absolut har dött för tidigt till följd av den svenska strategin och att vi borde agerat annorlunda.
  2. Uttalandet spreds som en löpeld över världen och det ses nu som ett bekräftat faktum att Sveriges unika strategi har misslyckats. Att ytterligare länder exkluderar svenskar när de nu öppnar sina gränser och att en av Europas mest ansedda tidningar, schweiziska Neue Zürcher Zeitung, har rubriken ”Svenskar – Europas ovälkomna sommargäster” bär tydligt vittnesbörd om den dystra Sverigebild som Team Löfven lyckats plantera runtom i världen med sin corona-politik. https://www.nzz.ch/international/coronavirus-schweden-in-europa-nicht-erwuenscht-ld.1558366
  3. Visserligen försökte Lena Hallengren, Anders Lindberg och andra sossar släta över uttalandet och få erkännandet av många förlorade människoliv att framstå som normal självkritik. Tyvärr har världspressen inte ägnat vare sig Hallengrens eller Lindbergs förklaringar någon nämnvärd uppmärksamhet. Ej heller tar världspressen någon större notis om att en hög chef på socialstyrelsen tycker att Sverige lyckats skydda de äldre. De som inte indoktrinerats i decennier av svensk media är svårare att intala att hög överdödlighet inte är något odelat negativt.
  4. Corona-testerna är fortfarande bara en dryg tredjedel av vad de utlovades vara för länge sedan. Först nu, när pandemin märkbart är på väg att ebba ut i större delen av Europa, har regeringen sent omsider lyckats samla sig till en mångmiljardsatsning för att råda bot på kaoset. Drive-in stationer föreslås skydda personalen från att exponeras dvs det som man kom på i Danmark redan i början av mars. https://nyheder.tv2.dk/lokalt/2020-03-08-saadan-fungerer-dansk-drive-in-test-for-coronavirus
  5. I veckan passerade Sverige Frankrike i statistiken över dödsfall per capita. Samma Frankrike som för två månader sedan hade tre gånger så många dödsfall/capita som Sverige och sågs som ett skräckexempel. Mon Dieu….
  6. Utrikesminister Linde brukar säga att Sveriges corona-strategi väcker nyfikenhet i omvärlden. Uppenbarligen dock inte i Thailand där myndigheterna nu aktivt avråder medborgarna från att åka till Sverige för att plocka bär pga corona-risken. Oron växer nu att bidragsberoende arbetslösa i Sverige ska förnedras genom att behöva plocka lingon och andra av de svenska skogarnas frukter. https://www.dn.se/ekonomi/thailandska-myndigheter-stoppar-barplockare/
  7. Löfven tyckte det var dumt av oppositionen att föra resonemang om att dela in befolkningen i fyra testningskategorier. Det förstår inte folk, menade statsministern. Jag är rädd att om statsministern tycker det är komplicerat att hålla reda på fyra kategorier så säger det mer om honom än om befolkningen. https://omni.se/stefan-lofven-slar-tillbaka-folk-forstar-inte-kategorier/a/pLz2A6
  8. En av de få skarpa restriktioner Sverige infört, mötesförbudet för folksamlingar > 50 personer, visade sig inte vara vatten värt när den svenska vänstern fick vittring på en chans att lufta sin aversion mot Donald Trump och skrika ”all cops are bastards” i kör. De som anklagar Trumps ledarskap för tragedin och tycker vi aldrig ska glömma George Floyd verkar helt ha glömt Amodou Diallo som 1999 massakrerades med 41 skott av New York-polisen och som Bruce Springsteen skrev en låt om. President vid tillfället var sedan länge demokraten Bill Clinton. USA var inget problemfritt Shangri-La pre-Trump vad än Dagens Nyheter säger. Den svenska polisen ägnade sig åt att ta aktiv del i demonstrationerna i stället för att se till att smittreglerna efterlevdes. Polisens agerande hyllades på twitter som modigt och klokt av en namnkunnig journalist. Inrikesminister Damberg delade med blixtens hastighet och okaraktäristisk handlingskraft tweeten. AFA:s stormtrupper noterar säkert intresserat…
  9. En av de lätträknade positiva nyheterna på senare år var förra årets PISA-undersökning där den svenska skolan påvisade en blygsam men dock förbättring. Den positiva nyheten och förbättringen har nu avslöjats som bluff, båg och humbug. Expressens avslöjande visar att Sverige hade backat ytterligare från de redan katastrofala nivåerna i förra undersökningen om vi följt instruktionerna. Som grädde på moset föreslås att fuskande studenter som konkurrerat ut ärliga studenter på högskoleprovet får behålla sina oförtjänta högskolepoäng. ”Hard times for an honest man” som John Mellencamp uttryckte saken. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/stod-for-att-provfuskare-far-behalla-poang
  10. Veckan som kommer ska tydligen nya och avgörande rön gällande Palme-mordet presenteras. Inte illa. Det har ju bara tagit drygt 34 år…..

Ännu en vecka med frusna drömmar uti monarkin och den här sammanställningen kan ju säkert svida i månget blå-gult hjärta.

Men glöm din värk i hjärtat
Och glöm all skit min vän
För snart så är det måndag
Då försöker vi igen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: