RE-MAKE / RE-MODEL (21 Maj 2020)

Samtidigt som det grova våldet fortsätter att öka med oförminskad styrka i rimfrostens Sverige (senast inatt sköts en ung man till döds i mitt Helsingborg) och Sveriges dödsfall i covid19 forsätter att förskräcka och chockera våra grannländer så meddelade vår utrikesminister på knackig engelska i en CNN-intervju att problemet är att andra länder har ”fel bild” av Sverige. https://www.expressen.se/nyheter/ann-linde-fel-bild-av-sverige/

Gäsp….jag tror inte Vladimir Putin och Victor Orban anser att Sverige har rätt bild av Ryssland respektive Ungern heller. Och skulle Donald Trump råka se en slumpmässig nyhetssändning från SVT eller TV4 skulle han garanterat att ha starka synpunkter på den bild av hans USA som målas upp där.

Alla makthavare oavsett politisk färg anser att kritiker har ”fel bild”. Det betyder absolut nada vad utrikesministern säger. Vi behöver handling och resultat långt mer än fagra ord om vi skall lyckas förändra den allt mörkare bild av Sverige som sprider sig söder om Smygehuk.

Exempelvis har jag en god dansk vän vars bild av Sverige är att vi har stora problem med grov kriminalitet, många gånger fler dödsfall i corona, otillräckligt virustestande och en sedan länge stadigt fallande valuta.

Han kommer inte att ändra uppfattning om Sverige för att Ann Linde säger att han har ”fel bild”. Han kommer att ändra uppfattning när han ser bättre resultat än den svenska regeringen förmått prestera hittills. Och jag tror inte han är orepresentativ, min bild av Danmark är t.ex den motsatta till vad han har av Sverige. Färre skjutningar, explosioner och våldtäkter, betydligt lägre antal corona-dödsfall, långt fler corona-tester och en valuta som inte gör dig ruinerad så fort du åker utomlands – jag tycker det är ganska betydelsefulla pusselbitar när man formar sig en bild av hur ett annat land fungerar.

Result talks and bullshit walks, svårare än så är det inte.

Stefan Löfven meddelade oss vidare att den svenska modellen fungerar. Well, låt oss ta en titt på ett färskt exempel på hur den svenska modellen fungerar:

  1. Regeringen har nu undanröjt corona-hotet som innebar att utländska säsongsarbetare inte skulle kunna komma till Sverige i sommar för att plocka bär, plantera skog och utföra andra förnedrande arbetsuppgifter (för att använda Liberala Ungdomsförbundets terminologi). Nu har man emellertid, med osedvanlig handlingskraft, undanröjt inreseförbudet för just säsongsarbetare. https://tt.omni.se/sasongsarbetare-undantas-fran-inreseforbudet/a/jdqo6b?fbclid=IwAR1f5sMnNXMZIA_AByAFznS4uJDsUDZu05oNrX2TvajDJXzIU4C6mV9X_5A
  2. Därmed undanröjs ju risken att dessa ”enkla jobb” skulle få utföras av de arbetslösa i landet som ju dessutom inom kort lär vara betydligt fler i spåren av corona. De kan nu istället lugnt fortsätta att leva på bidrag utan krav på motprestation medan de utländska säsongsarbetarna utför de enkla och förnedrande arbetsuppgifterna.
  3. Särskilt bra är det ju för de ointegrerade flyktingar som skulle fått se sina semesterplaner gå i stöpet om de inte kunde semestra i de länder de flytt ifrån pga de förment miserabla levnadsförhållandena där. Det vore ju surt att få plocka bär eller plantera skog bland myggen i de norrländska skogarna istället….
  4. Risken kvarstår ju dock att de ändå inte kommer iväg på den hägrande semestern pga corona.
  5. Och då lär det bli oroligheter i utsatta områden som Angered och Botkyrka, menar polisen.
  6. För att undvika det måste samhället gå in med skattefinansierade aktiviteter för de sysslolösa medan de utländska säsongsarbetarna förnedras ute i de svenska skogarna med att plocka lingon och plantera julgranar åt oss.
  7. Bl.a därför låter nu statsministern och finansministern meddela att skattehöjningar ”inte kan uteslutas”.

Så visst fungerar den svenska modellen. Om den fungerar bra är däremot en helt annan sak. I de områden polisen nämner, Angered och Botkyrka, verkar ju majoriteten av de boende tycka att den svenska modellen fungerar ypperligt av sossarnas röstsiffror där att döma.

Vad de utländska säsongsarbetarna tycker förtäljer inte historien, de har ju gubevars ingen rösträtt och är därmed ointressanta för den humanitära stormaktens feministiska regering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: