LET’S WORK TOGETHER (29 April 2020)

Angelägna frågor i Dagens Nyheter:

”Har man förlorat sitt arbete bör man inte bli ännu mer förnedrad. Det oförskämt att föreslå att arbetslösa ska städa Sverige, skriver Mattei Marina, vice ordförande i Liberala ungdomsförbundet i västra Stockholm.”

”Ska högskoleutbildade piloter, näringslivsutvecklare eller civilingenjörer börja plocka fimpar i Humlegården som tack för att de utbildat sig i många år?”

Oh shit, själv sommarjobbade jag hela gymnasietiden och högskoletiden på Värnamo Gummis nattskift med att pressa hockeypuckar och kapellspännare och har fortfarande väl synliga brännmärken på armarna som en liten souvenir.

När jag var klar med min utbildning till civilekonom jobbade jag dessutom med att röja skog med röjsåg ett par månader i 30 graders värme och med miljoner mygg som sällskap innan jag fick mitt första jobb som det jag utbildat mig till.

Jag var när det begav sig själaglad över att tjäna pengar och få lite arbetsgemenskap. Dessutom lärde jag mig värdesätta att jag senare i livet slapp komma hem från jobbet utan att lukta vulkaniserat gummi tills det var dags för nästa skift.

Först nu inser jag hur totalförnedrad jag blev. Tack Liberala Ungdomsförbundet!

Något mer föraktullt mot alla de hjältar som stiger upp i ottan varje morgon för att dra på sig en overall och betalas per timme har jag sällan eller aldrig läst. Kan inte bara Liberalerna försvinna ur min åsyn snart – med den här inställningen lär den djupa lågkonjunktur som är att vänta efter corona bli fullständigt omöjlig att hantera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: