I FEEL FREE (4 Maj 2020)

I

På åttiotalet började SVT-monopolets exklusiva rätt att bestämma vad svenska folket skulle tillåtas se och höra hotas genom tekniska landvinningar. Videobandspelare, parabolantenner, reklamkanaler osv.

Socialdemokraterna insåg såklart faran, gick till ursinnig motattack och kämpade med näbbar och klor för den goda smak som SVT sades företräda.

”Skit är skit om än per satellit”, menade en statlig utredare av frågan. Och enligt Aftonbladet skulle vi dränkas i ”enkelt underhållningsvåld, amerikanska deckare, vilda västern-filmer, pornografi, spionfilmer och enfaldiga kärlekshistorier” om vi inte såg upp med den nya tekniken.

Allt ett uppbrott av statens informationsmonopol skulle tillföra var ”förråat underhållningsvåld och förlegade könsrollsuppfattningar” och det var inga ”socialt önskvärda” konsekvenser, slog Aftonbladet myndigt och med emfas fast och menade vidare att de kommersiella aktörernas ”fördummande inflytande” måste begränsas (läs: SVT måste fortsatt ostört få utbilda befolkningen till goda och lydiga socialdemokrater).

Så nästa gång som du ser en Champions League-match på Viasat eller ser en spännande TV-serie på Netflix eller HBO Nordic, glöm inte bort att socialdemokraterna kämpade till den sista röda blodsdroppen för att förvägra dig den rätten!

Överspelat nu? Jo såklart, men socialdemokraternas fördomar mot ny teknik, deras tvångsföreställningar att folk inte klarar sig själva om inte staten agerar smakpolis åt dem och deras misstänksamhet mot impulser ”not invented here” i utredningar ledda av pålitligt S-folk går som en röd tråd genom hela deras historia och består till denna dag.

Och jag tycker det förtjänar att påminnas om att många av de friheter som vi idag tar för givna vunnits i kamp med socialdemokrater och inte med hjälp av dem.

På rätt sida av historien? Pyttsan, sossarna har varit offside i historien fler gånger än Milans och Italiens notoriske offside-springare Pippo Inzaghi var under hela sin långa karriär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: