EIGHT DAYS A WEEK (29 Maj 2020)

Så, ska vi sammanfatta veckan innan vi tar helg….

  1. I dag fredag har Sverige för fjärde dagen i rad högst dödstal i världen i covid-19, enligt University of Oxford.
  2. Sveriges mål om att testa 100 000 personer i veckan ligger ännu långt borta. Ebba Busch (KD) anser att Löfven spelar högt med svenskar liv och hälsa.
  3. Tydligen beror det på någon slags ”otydlighet” att Sverige bara klarar hälften så många tester som hälften så stora Danmark sedan länge gör. Det verkar också vara otydligt vem som har varit otydlig eftersom ingen är ansvarig för otydligheten.
  4. Norge och Danmark öppnar upp gränsen mellan länderna, Sverige finns inte med på listan över välkomna nationaliteter. Även Grekland öppnar för 22 länder inklusive Danmark, Norge och Finland men gör undantag för svenskar.
  5. Italien ambassad protesterar kraftfullt och upprört mot Anders Tegnells försök att svärta ned Italienbilden med fake news, hörsägen och direkta felaktigheter för att få Sverige att framstå i bättre dager.
  6. En av FHMs mest högljudda publika vapendragare och en av de allt färre som fortfarande tycker Sveriges coronastrategi är ”state of the art” har visat sig fakturera FHM ett rundhänt arvode för sina hyllningar och hejarop.
  7. Statsministern säger att han känner frustration i en intervju med Studio Ett. Han sade också att dödsfall är tragiska och att äldreomsorg är viktigt. Det budskapet var tydligen så komplicerat att han bara kunde göra det i en bandad intervju igen ifall han skulle säga fel.
  8. Skjutningar, explosioner och bilbränder fortsätter med oförminskad styrka och utan att ta någon notis till vare sig Rimfrost-projektet eller covid19.
  9. Det ska nu bli fler kvinnliga kompositörer i Mellon.
  10. Vi ska få en ny slags Värdegrundsmyndighet som ska se till att det inte klagas så förbannat mycket på hur den svenska regeringen sköter landet. Regeringen har satt Anders Danielsson, känd sedan det stora migrationsfiaskot, på uppgiften så att ni får läsa trevligare ”berättelser” i framtiden än den som ni ägnat den senaste minuten åt att läsa.

🇸🇪🇸🇪🇸🇪You.Could.Not.Make.It.Up.🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: