SMALL TOWN (1 Mars 2020)

Den lilla skånska kommunen Hörby med lite drygt 15.000 invånare har väl aldrig gjort så mycket väsen av sig och uppmärksammats så mycket i nationell mainstream media som de senaste dagarna. Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, SVT, SR….alla har de publicerat stort uppslagna artiklar med det ungefärliga narrativet att SD och deras bundsförvanter (M, KD och SPI) förvandlat den lilla socialdemokratiska Sörgårdsidyllen till något slags laglöst Deadwood-land sedan de kom till makten 2018.

Att de öht kunde komma till makten berodde dock på att sossarna gjorde ett katastrofval och tappade ungefär var femte väljare. Varför det? Tja, kanske spelade någon eller några av följande händelser in:

  1. 2015 beviljades inte det socialdemokratiska kommunalrådet ansvarsfrihet efter att svindlande underskott i socialnämnden uppdagats.
  2. Samma kommunalråd ertappades ett år senare med att lyfta dubbla arvoden.
  3. Därefter gav hon kommunchefen en nätt liten löneökning på 156.000 kronor/år.
  4. Sedan kallade hon till ett medborgarmöte för information om vad hennes kommunledning gjorde åt våldet i kommunen och förbjöd de närvarande att ställa frågor.
  5. Och så vidare, und so weiter, et ainsi suite, etc….

Allt detta utan att någon annan än en av de så förhatliga fria skribenterna på sociala medier, Weidmo-Uvell, och lokalpressen brydde sig om att gå på djupet och granska alla de systematiska missförhållandena i Hörby. https://uvell.se/2017/03/27/maktfullkomlighet-i-horby/

SD kom alltså inte till makten i Hörby av en slump eller pga någon kupp. De gjorde det för att Hörbyborna helt uppenbart tröttnat på den socialdemokratiska kommunledningens inkompetens, arrogans och slöseri med deras skattepengar.

Huruvida det nya styret är bättre än det gamla är upp till Hörby-borna att ta ställning till i nästa val 2022. Just nu har de i alla fall tillsammans med sina förtrogna klar majoritet (se nedan).

Till dess är det naturligtvis bra att de granskas av media.

Men det är ju inte särskilt förtroendeingivande att Sverigedemokratiska kommunalpampar granskas med argusögon in på underkläderna och Socialdemokratiska diton nästan helt undslipper kritisk granskning trots att de svarar för minst lika grova övertramp.

MSM anser Hörby är berättelsen om hur fasansfullt det blir i Sverige om SD får makt. För mig är berättelsen om Hörby snarare berättelsen om varför jag helt tappat förtroendet för våra tendentiösa, vänstervridna, hårdvinklade och agendasättande medier.

ADDENDUM: Som en uppmärksam läsare vänligt påpekar i kommentarerna avser grafen nedan hur Hörby röstade i riksdagsvalet 2018. I valet till kommunfullmäktige gick det ännu sämre för sossarna och de tappade 2/5 av sina väljare från 2014. Borde fattat att man tappar mer än 1/5 om man beter sig som sossarna gjort i Hörby. Mea culpa & Sorry.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: