SKANDAL IM SPERRBEZIRK (2 April 2020)

Aftonbladet rapporterar om en ”mystisk tysk” som dyker upp på Folkhälsomyndighetens presskonferenser.

Den ”mystiske tysken” är ackrediterad journalist från ARD som är tysk public-service och en av Tysklands största TV-kanaler. Han syns ofta i Tagesschau som är den tyska motsvarigheten till Rapport fast med många miljoner fler tittare.

Vad det skulle vara för mystiskt med honom är svårt att förstå om man inte är svårt anfäktad av fördomar/schablonföreställningar och tycker alla tyskar är mystiska figurer.

Men visst, jag förstår att den svenska presskåren tycker det är mystiskt med en journalist som gör sitt jobb och ställer både kritiska och ifrågasättande frågor till makthavarna istället för att bara jamsa med och svälja allt som sägs utan tillstymmelse till att ställa vettiga följdfrågor.

Christian Stichler, som den mystiske tysken heter, är i själva verket den enda behållningen med de andefattiga och pinsamma föreställningar FHM ger och som mystiskt nog kallas presskonferenser. De liknar annars mer audienser där de svenska journalisterna verkar ha samma syn på Tegnell som fanatiska katoliker har på påven.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/EWMQGl/mystiska-tysken-om-tegnell-som-en-tall-i-stormen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: