LOSING MY RELIGION (29 Mars 2020)

Expressen/Bonnier var med i en mediadelegation som träffade kulturministern i veckan. Med sig hade delegationen en lång lista med önskemål om stödåtgärder, bl.a momsbefrielse. https://www.dagensmedia.se/medier/dagspress/tar-med-mig-rapporterna-om-laget-pa-redaktionerna/

I en samhällskris blir de etablerade MSM:s kvalitetsjournalistik än viktigare som motvikt till all desinformatiom, fake news och ryska rykten som sprids på sociala medier, så kan presslordernas motivering till att staten/skattebetalarna bör öppna plånboken sammanfattas.

Ett exempel på denna kvalitetsjournalistik är nedanstående citat ur en Expressen-krönika idag. Det t.o.m lyfts fram ur krönikan som dess huvudbudskap.

Jag säger inte något om citatet som sådant. Vi famlar alla i mörkret efter någon eller något att hålla i handen i detta unikt allvarliga läge där förklaringarna än så länge är få. En del håller någon gudomlig kraft i handen, andra tyr sig till experter, andra hoppas på kändisar….möjligen blir det extra tydligt i ett så sekulariserat land som Sverige i en så här existentiell situation.

Man får hjärtans gärna framföra vilka teorier som helst. Men det kan man i så fall göra gratis på sociala medier och inte kräva statliga subventioner för att delge allmänheten.

Och varför staten ska subventionera medier som lägger artiklar med råd om hur man skyddar sig mot Corona bakom betalväggar förstår jag inte heller.

Satsa pengarna på vården istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: