LET ’EM IN (2 Mars 2020)

Tumultartade scener vid EU-gränsen mellan Turkiet och Grekland. Mängder av män i vapenför ålder kastar brandbomber mot de grekiska gränsvakterna och skriker Allahu Akbar – en lite okonventionell metod för att blidka EU att öppna portarna på vid gavel för dem men det har ju fungerat förr….

Dags för SVT att ringa Mikael Wiehe och be honom inleda nästa debattprogram med att sjunga sin ”Släpp in mig” igen? Det brukar man ju göra i liknande situationer, opartiska och objektiva som man är. https://youtu.be/NqDg-vtVA28

Per Oscarsson hos Hyland? Pruttmannen hos Aschberg? Lill-Babs hos Lasse Holmqvist? Annie Lööf hos Skavlan? De får alla ursäkta – att SVT lät den gamle proggräven Wiehe inleda ett debattprogram om flyktingskrisen med denna evergreen är det mest bisarra ögonblicket i svensk TV-historia!

Släpp in mig Släpp in mig Släpp in mig
Släpp in mig och säg jag är din
Slå upp dina fönster och öppna din dörr
Hälsa mig välkommen in
Släpp in mig Europa Släpp in mig
Släpp in mig till värme och ljus
Släpp in mina drömmar Min tro och mitt hopp
Och ge mig ett hem i ditt hus
Sitt inte och uggla i skuggor och skam
Kom ut nu och ge mig en hjälpande hand

Det är alltså denna typ av pressfrihet som Jan Guillou och andra anser att SD nu hotar…. https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/zGypMr/sd-kraver-numera-oppet-att-pressfriheten-ska-avskaffas

Ja, ve och fasa! Vem kan leva utan att Mikael Wiehe sätter tonen för debattprogrammen i public service….the horror!😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: