GO YOUR OWN WAY (26 Mars 2020)

Here we go again i samma gamla upptrampade hjulspår….

  1. Sverige för i något viktigt avseende en politik som kraftigt avviker mot andra europeiska länder. (Flyktingmottagande, kriminalitetsbekämpning, Corona etc)
  2. Sverige låter någon politiserad myndighetsperson (Danielsson, Eliasson, Tegnell etc) försäkra att Sverige vet vad Sverige sysslar med och att det är andra länder som fått saker och ting om bakfoten. Sverige är ett föregångsland och/eller en humanitär stormakt. De backas upp av MSM med SVT i spetsen som gör servila intervjuer med makthavarna och intervjuar SSU:are för att få reda på åsikterna och stämningarna i folkdjupet.
  3. Obstinata röster på sociala medier tycker resonemanget är ihåligt och ställer obekväma frågor.
  4. De obstinata beskylls för hat och att sprida fake news. De uppmanas lyssna på experterna (ovannämnda) och politikerna (de etablerade partierna). Allt de säger förkastas pga budbäraren oavsett om deras budskap år underbyggt/relevant/logiskt/sakligt eller inte. Ej heller spelar deras track record vad gäller att göra korrekta bedömningar i andra samhällsfrågor tidigare någon roll.
  5. Politiken fortsätter tjurigt i samma upptrampade hjulspår, problemen blir alltmer uppenbara och lite försiktigt ifrågasättande artiklar börjar så sakteliga smyga sig in i MSM. Ungefär här verkar vi vara gällande Corona idag av rubrikerna idag att döma (”Dubbla budskapen ett haveri”, ”Trängselkaoset” osv osv osv)
  6. Till sist brakar Sverige fullständigt in i väggen inför en förundrad omvärld och kaoset är totalt. Politikerna förklarar att de varit naiva, att de inte såg problemen komma osv och börjar plötsligt implementera omvärldens politik och det som de obstinata kritikerna föreslog för länge sedan (punkt 3). Dock får de som inte var naiva och såg problemen komma ingen upprättelse och än mindre någon ursäkt – långt troligare är att de misslyckade politiserade experterna får nya chanser på andra vitala samhällsområden (lex Eliasson)
  7. Sverige börjar ånyo föra en politik som kraftigt avviker mot andra europeiska länder på något annat viktigt område och ånyo i tron att vi är det utvalda och gudabenådade landet med unik universell kompetens, dvs tillbaks till punkt 1. Och därefter blir det repris på hela händelsekedjan med kuslig och utmattande förutsägbarhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: