VI REAR BORT VÅR SJÄL (26 Oktober 2019)

Att Sverigedemokraterna i olika opinionsundersökningar hotar sossarnas ställning som största parti och nu lockar alltfler kvinnor, norrlänningar och LO-medlemmar har tydligen utlöst panik i s-leden. Hur ska folkvandringen till SD kunna stoppas? Förslagen haglar från olika s-debattörer.

– Gå till vänster! 
– Gå till höger!
– Gå rakt fram!
– Skärp migrationspolitiken!
– Skärp inte migrationspolitiken!
– Säg upp JÖKen!
– Tala om välfärden!
– Osv osv osv. Förslagen är många och spretar i alla olika riktningar men det allt överskuggande temat är hur blödningen till SD ska stoppas.

SD är nu tydligen nu definitivt Polstjärnan i sossarnas universum och allt kretsar kring hur man ska positionera sig och bemöta dem. Onekligen en ödets ironi för ett parti som ägnat det sista decenniet åt att försöka hålla SD borta från inflytande. Nu leker man ju själva ”Följa Jimmie” mest hela tiden och svarar på hans pipa som råttorna svarade på flöjtspelaren i ”Råttfångaren i Hameln”.

Så agerar inte ett sunt parti med gott självförtroende och som känner sig trygga med sin samhällsvision och politiska ide.

Så agerar istället att sargat, ängsligt och idefattigt parti som bara sneglar på någon framgångsrikare, reagerar på vad denne gör, har accepterat sin roll som en följare istället för en ledare och är beredd att överväga att sälja sin politiska själ för att på något sätt klamra sig kvar vid makten och köttgrytorna ett tag till.

Ett sunt politiskt parti med självförtroende gör sin egen självständiga analys av Sveriges problem utan att bry sig om vad SD tycker och beslutar sig för hur man vill åtgärda dem. Man tar avstamp i Sveriges problem istället för i vad SD råkar tycka.

Det har inte sossarna gjort. Allt har gått ut på att få behålla makten och isolera SD. Resultatet har blivit en färglös soppa till regeringspolitik för inte säga häxbrygd. Lite nyliberalism för att göra Annie Lööf glad, lite knasig miljöpolitik för att göra regeringskollegorna glada och lite vänsterretorik för att inte blöda ännu ymnigare till Jonas Sjöstedt. Som en soppa gjord på skumbananer, ricinolja och lutfisk ungefär..

Den delikata anrättningen får tydligen smaklökarna att vattnas på allt färre väljare och sossarna sitter i en rävsax. Ingen har röstat på den förvirrade politik som förs och ingen gillar helheten. Och eftersom Löfven är statsminister och frontar den är han den givne och välförtjänte syndabocken.

Att gå till höger och skärpa migrationspolitiken håller inte, där har SD skyhögt högre trovärdighet. Och hur få tillbaka gamla väljare som man så frenetiskt beskyllt för att vara främlingsfientliga rasister?

Och vad man än tycker om JÖKens slopande av värnskatt, avreglering av hyror och uppluckring av arbetsrätt så är det svårt att paketera de åtgärderna i en röd vänsterpolitisk presentkartong. Hade inte Jonas Sjöstedt själv varit så insyltad i JÖKen hade blödningen vänsterut säkert varit ännu större.

Och den gamla föreställningen och trumfkortet om sossarnas regeringsduglighet får ju en torped i skrovet varje gång Morgan Johansson eller Lena Micko framträder i TV. Mickos TV-debatt med Åkesson var ju t.ex ett sällsynt episkt haveri. https://youtu.be/pLJcKAY884Q

Snart appellerar sossarna bara till människor i den djupa staten som är beroende av dem för sin inkomst, de som gått sossarnas röstskolor i de utsatta områdena och de grå pantrar som fortfarande minns när socialdemokraterna i alla fall agerade som ledare och stod upp för något. Inte för att jag gillade Palme men han behövde i alla fall inte understryka att han var tydlig som Löfven gör stup i kvarten, han var tydlig istället och även en sådan knökhögertjomme som jag har inga problem att förstå att människor hade lättare att lockas av Palme än Löfven. https://youtu.be/7V7IqUjFcoQ

De vikande siffrorna för Socialdemokraterna förvånar bara mig såtillvida att raset inte är ännu större.

FOTNOT: Ett tecken på förvirringen är att Anders Lindberg, av alla människor, försökte lansera sig själv som Batong-Anders i veckan. Få blev övertygade/imponerade men det inspirerade i alla fall Jens Ganman till det här lilla mästerverket. https://www.facebook.com/jens.ganman?eid=ARAyiu-Pi4e9_Uj8e7jSlTRfxXhgXq_Qw6cZvmKn54OL1wlQd4zUPNHIjCtFHVpH52aIqsQT1O7PWzM-

FOTNOT 2: Hakelius är lite grann på samma tema i den hör krönikan. Bra är den i alla fall. https://www.expressen.se/…/darfor-ar-sds-tillvaxt-en-gata-…/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: