PINK PANTHER STRIKES AGAIN (21 Oktober 2019)

Den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Evin Incir tycker det är dags för EU att ta krafttag mot Europas bägge enfant terribles, Polen och Ungern. Bägge länderna har ju irriterande bra ekonomiska nyckeltal jämfört med Sverige och får därmed Stefan Löfvens statsmannakonst att framstå i ofördelaktig dager. Så kan det ju inte få fortgå!
https://www.omni.se/ge-inte-eu-stod-at-lander-som-…/a/rA32qK

Så det är väl bara för Evin Incirs partikamrat Ylva Johansson att författa ett brev till polackerna och magyarerna och ta dem i herrans tukt och förmaning. Det kommer säkert att bli en flygande start på hennes nya jobb och brevet lär välkomnas varmt i Warszawa och Budapest.

Vem vet, de kanske rentav får en nostalgisk tår i ögat eftersom ju brevet lär framkalla minnen av tonen och innehållet i de gamla brev man brukade få från Brezjnev och hans hejdukar i Moskva på Warszawa-paktens glada dagar. Precis som Brezjnev är ju Ylva Johansson dessutom en gammal kommunist.

Ungefär så här kunde väl Ylva Johansson formulera brevet för att omsätta sin partikamrats förslag i praktisk handling:

= = = = =

Dear prime ministers in Poland and Hungary,

My name is Madame Ylva Johansson. I am the new EU-commisioner for migration and I do not like how you handle your internal political affairs.

That is not how we do things in Sweden and you should therefore implement drastic changes immediately!

Please carefully study how the swedish government has handled migration in recent years and use the very succesful swedish migration policy as a blueprint for your own new and revised policy. Please contact the swedish minister of migration Mr Morgan Johansson in Stockholm if you have any questions about what to do. You can really benefit from drawing on his experience, expertise and know-how on migration matters!

If you do not surrender and follow my orders, we will stop all EU contributions to your countries immediately and will also consider whether you should pay more to us here in Brussels.

Best regards
Ylva Johansson

= = = = =

Ett säkrare sätt att skapa en löpeld av de brittiska Brexit-stämningarna låter sig väl svårligen konstrueras…

Ärligt talat, det finns många parametrar och nyckeltal man kan studera för att avgöra om ett land är framgångsrikt. Tillväxt/capita, arbetslöshet, valutautveckling, skattetryck och kriminalitet tycker jag personligen är fem av de viktigaste. Sverige tillhör f.n Europas bottenskrap i alla de fem enskilda grenarna och i en femkamp skulle jag bli förvånad om vi inte defilerar hem jumboplatsen.

Det är en sak att vi är inkompetenta men kompletterar vi dessutom vår inkompetens med en beskäftig och mästrande von-oben attityd visavi andra länder bli vi ju direkt outhärdliga.

I alla fall har inkompetenta och beskäftiga besserwissrar aldrig varit mitt favoritumgänge att hänga med vilket nog är förklaringen till att jag har svårt för dagens svenska socialdemokrater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: