OUT OF THE BLUE (18 November 2019)

Löfven om våldet….

Vi såg det inte komma? En dag var det bara här utan någon speciell anledning? Utan minsta förvarning? Utan några tecken i skyn? Utan att någon slog larm? Utan några bakomliggande orsakssammanhang?

Så kan det kanske gå om man bara förlitar sig på Sarnecki, SVT, DN, Aftonbladet och annan mainstream media för att hålla sig a jour med samhällsutvecklingen. 

Löfven föreslår t.ex nu yrvaket både hårdare tag och fler poliser. Det dömde hans hejaklack på Aftonbladets Ledarsida ut som populism för fem år sedan när man fortfarande hade kunnat stämma i bäcken. https://www.aftonbladet.se/…/mer-populism-loser-inte-brotts…

Öht balanserade sig Löfven igenom intervjun på slak lina för att inte reta upp sina många väljare i de särskilt utsatta områdena a.k.a de särskilt socialdemokratiska områdena. Det fanns våld där förut också och det skulle finnas våld där avsett vem som bodde där, menade statsministern.

Själv hyrde jag i början av min högskoletid 1980 en lägenhet i Araby i Växjö som numera är en ”värstingförort”. Jag har inget minne av vare sig stenkastning, upplopp, snuthat eller de andra kaotiska förhållanden som beskrivs i den här artikeln. https://stenkastarna.story.aftonbladet.se/cha…/stenkastarna/

Naivitet, lögner, handlingsförlamning, relativiserande och beklämmande låg intellektuell nivå i en enda oskön förening.

Det var sorgligt att beskåda men titta gärna på Agendaintervjun med Löfven och följ upp det med att titta på Reinfeldts ökända krigshetsdrapa mot Danmark i förra veckan. Betänk sedan att du just bevittnat de två män som varit ytterst ansvariga för samhällsutvecklingen i Sverige de senaste tretton åren och du har alla svaren till varför Sverige gått från att vara ett rikt, fridfullt och välfungerande land till att vara ett betydligt fattigare, våldsammare och dysfunktionellt land.

Man bygger inte ett bra samhälle med att mekaniskt rapa utnötta, trötta och meningslösa klyschor om ”öppna hjärtan”, ”inga murar” och ”allas lika värden” på varandra. Ej heller hjälper det hur ofta man än upprepar ordet ”oacceptabelt” och hur mycket man än gastar rasist och fascist åt sina meningsmotståndare.

Man bygger ett bra samhälle med ett politiskt ledarskap som ligger före i utvecklingen, tolkar omvärldssignaler och statistik rätt, gör korrekta konsekvensanalyser och utifrån detta vidtar rätt åtgärder i rätt tid mot rätt ändamål.

Sverige har inte haft något av det de senaste tretton åren och därför ser landet ut som det gör idag. Elementärt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: