NEWSPAPER TAXIS (7 Februari 2020)

  1. Flamman är en publikation som enligt egen utsago har sju anställda. http://flamman.se/i/om-flamman
  2. 2019 fick Flamman 3.049.000 kronor i presstöd. https://www.medievarlden.se/2019/02/hela-listan-de-delar-pa-500-miljoner-i-presstod/
  3. Du och andra skattebetalare sponsrar alltså Flammans verksamhet med gott och väl 435.000 riksdaler utslaget per anställd. En slags kombination av lönebidrag och skyddad verkstad alltså. Det är lätt att kalla sig ”oberoende” om man har sådana guldkantade förutsättningar.
  4. Flamman tycker det är snålt och skriver regelbundet artiklar om hur viktigt presstödet är och att det absolut inte får minska. ”Flamman behöver dig – och du behöver Flamman.” http://flamman.se/a/flamman-behover-fler-vanner-som-du
  5. Vad är det då du behöver? Tja, artiklar som denna t.ex http://flamman.se/a/kunde-vi-raddat-kyeyune
  6. Efter läsningen blir ju åtminstone Flammans presstödsgnäll fullt begripligt. Att den här typen av texter skulle kunna ges ut på strikt kommersiella grunder och finansieras genom frivillig efterfrågan är ju helt uteslutet. Presstöd är enda chansen och det bistår alltså staten (dvs du och jag) med i mångmiljonklassen.
  7. Och det är väl kanske en fin tanke att helt talanglösa skribenter kan få leka tidning utan att känna den ekonomiska press som vanliga konkurrensutsatta småföretag lever under och som hela tiden tvingar dem att jobba med kvalitet och effektivitet för sin överlevnad. Säkert vore många små VVS-firmor och frisörsalonger glada om de hade något som motsvarande presstödet. Några av deras världsliga bekymmer har ju inte Flamman eftersom presstödet tickar in oavsett kvaliteten på det de presterar. De kan sorglöst fortsätta att författa sina vänsterpekoral i trygg förvissning om att Du får betala för det, oavsett om Du vill eller inte.
  8. Alternativkostnaden vore ju att lägga pengarna på vård, skola, poliser eller omsorg istället.
  9. 3 miljoner är peanuts i förhållande till Svea Rikes totala budget? Tja, jag säger som en vis man en gång sade: ”Take care of the pennies and the pounds will look after themselves”.
  10. Tyck vad du vill om texten ovan men du har i alla fall fått den gratis och den var frivillig att läsa. Thats the way I like it eftersom jag tycker skattemedel skall användas till annat än att finansiera mina texter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: