MAKE IT REAL (23 Oktober 2019)

Det finns en seglivad föreställning om att SD har svårt att attrahera kvinnor. Den anses ånyo styrkas av en ny opinionsundersökning där SD får 30% av männens stöd mot 15% av kvinnornas.

Man kan emellertid se saken ur en lite annan vinkel:

Om vi utgår från att det ungefär finns 7,5 miljoner röstberättigade i landet och att könsfördelningen är 50/50 skulle det innebära att runt 525.000 kvinnor röstar på SD. Det motsvarar nästan alla kvinnor som bor i Göteborg, Malmö och Uppsala.

Det är m.a.o fler kvinnor som uppger sig rösta på SD än kvinnor som uppger sig rösta på de uttalat feministiska partierna Vänsterpartiet eller Centerpartiet.

Och det är fler kvinnor som uppger sig rösta på SD än människor som uppger sig rösta på Miljöpartiet över huvud taget, män och kvinnor inkluderade. Och SVTs och TV4s gunstlingar FI behöver vi väl inte ens tala om längre?

Att nu vara landets tredje största kvinnoparti är väl snarare en rejäl fjäder i hatten för ett parti som så ofta beskylls för att vara hopplöst misogyna, grabbiga och antifeministiska av de krafter på vänsterkanten som gillar att se utse sig själva till talespersoner för Sveriges kvinnor och i artiklar som denna gör gällande att SD vill ”tvinga tillbaka kvinnorna till spisen”.
https://www.aftonbladet.se/…/sd-vill-tvinga-tillbaka-kvinno…

Givet alla beskyllningar där SD framställts som svensk politiks svar på Eddie Meduza vore det ju märkligt om 500 kvinnor skulle rösta på dem, så hur förbluffande är väl inte drygt 500.000?

Men vänstern anser väl i vanlig ordning att dessa kvinnor inte förstår sitt eget bästa, att deras upplevda otrygghet bara är hjärnspöken, griller och fantasifoster samt att de bör låta sig lugnas av den trygge vite CIS-mannen Morgan Johanssons alla löften om nya utredningar som ska se över gamla utredningar. Det låter inte som någon särskilt progressiv och modern kvinnosyn i mina öron.

Och det är dessutom inte alltför länge sedan som även 15% SD-röstare bland männen hade ansetts som en sensationellt och smått revolutionerande hög siffra…..just sayin….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: