DO YOU CLOSE YOUR EYES (14 November 2019)

Det krävs inte särskilt mycket för att begåvas med epitetet ”Klimatförnekare” i Sverige idag. Om man googlar får man tusentals träffar och det drabbar brett och urskiljningslöst personer som bara har mage att ifrågasätta huruvida en skolkande skolflicka är vår tids viktigaste ledare, huruvida Musse Pigg är en obestridlig auktoritet på klimatområdet eller huruvida svensk flygskatt gör en avgörande skillnad för isbjörnar på förment krympande polarisar.

Klimatförnekar-epitetet är lika svårt att tvätta bort som en rödvinsfläck på vita jeans och de som drabbas får finna sig i att ständigt klumpas ihop med Donald Trump och Jair Bolsonaro, att anklagas för att inte vara pålästa samt att hängas ut i artikelserier som ”Expressen granskar klimatförnekarna”.

Nej, då är det betydligt svårare att få epitetet ”Kriminalitetsförnekare”. Faktum är att jag inte får en enda google-träff på ordet så det verkar inte ens vara uppfunnet än. Nåväl, då får väl jag muta in ordet då.

En kriminalitetsförnekare är Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker som menar att tryggheten ökar i Region Syd och att moderater och andra som påstår något annat inte kollar fakta för att de ogillar verkligheten. https://mobile.twitter.com/lindasneck…/…/1194641339457196033

En annan kriminalitetsförnekare är Magasinet Paragraf som menar att den grova brottsligheten inte alls ökar. Det är en vrångbild som bara skrämmer människorna och sänker deras livskvalitet. https://www.magasinetparagraf.se/…/196389-darfor-publicera…/

Kan bara konstatera att om Snecker och Magasinet Paragraf har rätt i att vi inte har svåra problem med kriminaliteten så är det många som fått saker och ting om bakfoten alternativt är vi utsatta för en konspiration som får de vildaste spekulationerna om morden på Kennedy och Palme att förblekna.

• Utländska mediajättar som brittiska BBC och tyska ARD som gör långa reportage om den svenska kriminaliteten. De har fått allt om bakfoten?

• Danmark som inför gränskontroller mot Sverige för att freda sig mot den svenska kriminaliteten. De har fått allt om bakfoten?

• Polisen som utlyser särskild nationell händelse och lanserar Operation Rimfrost. De har fått allt om bakfoten?

• Regeringen som kallar till blocköverskridande samtal om kriminaliteten. Den har fått allt om bakfoten?

• Den borgerliga oppositionen som begär misstroendevotum mot justitieminister för att de tycker det görs för lite mot kriminaliteten. De har fått allt om bakfoten?

• SVT som förlade hela sin söndagssändning till Malmö för att diskutera kriminaliteten. De har fått allt om bakfoten?

• Aftonbladet som jämför Sverige med Nordirland. De har fått allt om bakfoten?

• De Malmöbor som känner oro efter att spädbarnsmammor och femtonåringar avrättats inom några månader i deras stad. De har fått allt om bakfoten?

• För att inte tala om mig och alla mina kloka FB-vänner. Vi har också fått allt om bakfoten?

I ena lägret alltså Linda Snecker och Magasinet Paragraf som leds av en person med rötterna i SKP (Sveriges Kommunistiska Parti). De menar alltså att Sverige blir tryggare och att folk oroar sig i onödan.

I andra lägret så strange bedfellows som BBC, ARD, Danmarks regering, Den svenska polisen, regeringen, den borgerliga oppositionen, SVT, Aftonbladet, alla oroliga Malmöbor och hela min FB-vänkrets. De må ha olika förslag på lösningar men erkänner numera alla i alla fall att vi har problem med kriminaliteten i landet.

Du avgör själv vilket läger som har högst trovärdighet och om du anser att vi har ett allvarligt kriminalitetsproblem i Sverige.

Själv tycker jag att det är hög tid att ”Kriminalitetsförnekare” blir ett nyord i Svenska Akademiens Ordlista. Och jag väntar spänt på artikelserien ”Expressen granskar kriminalitetsförnekarna”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: