CREATURES OF THE NIGHT (9 November 2019)

De kallades satellitstater. De östeuropeiska länderna bakom järnridån. På pappret styrdes de av grå och oansenliga gubbar som Honecker i Östtyskland, Gomulka i Polen, Husak i Tjeckoslovakien, Ceaucescu i Rumänien o.s.v. 

I verkligheten styrdes de såklart ifrån Moskva. Följde satellitstaterna inte de sovjetiska direktiven till punkt och pricka utan mopsade sig det allra minsta så rullade snart de sovjetiska stridsvagnarna in över gränsen och kväste motståndet som de gjorde i Ungern 1956 och i Tjeckoslovakien 1968. Eller så tvingade de en satellitstat att bygga en mur och låsa in sina medborgare som i Östtyskland 1961.

Hot och våld – bara så kunde den genomruttna kommunismen överleva så länge som den gjorde tills folken slet av sig sina röda bojor och rev den antifascistiska skyddsvallen till kommunisternas stora förtret.

Historien har för länge sedan lämpat av de grå och oansenliga gubbarna på historiens sophög. De var bara skamlösa och korrumperade lakejer och marionetter som glatt sålde ut sina länder och sina landsmän och landskvinnor för egna privilegier. De hade ingen ideologi eller samhällsvision värd namnet, bara simpel egennytta, girighet och maktbegär.

Hade vi haft otur hade vi haft en motsvarighet till de grå och oansenliga gubbarna i Sverige i form av den törstige och makthungrige kommunistledaren Lars Werner vars parti in i det sista hade de bästa relationer med Sovjet och diktatorerna bakom järnridån.

Bland hans tjänstvilliga drängar fanns Lars Ohly och Jonas Sjöstedt och bland hans pigor fanns Gudrun Schyman och Ylva Johansson. Alla kastade de lystna blickar österut och drömde våta drömmar om den ljuvliga proletariatets diktatur där de skulle kunna hunsa oss andra efter behag och låsa in misshagliga oppositionella (typ undertecknad) på mentalsjukhus eller värre.

Det är ett underbetyg åt både Sveriges media och den svenska skolans historieundervisning att någon av dessa kommunistspöken kunnat ha något som helst politiskt inflytande i Sverige de senaste trettio åren.

Diktaturens kreatur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: