PHOTOGRAPH (7 Augusti 2019)

Förr i tiden tog man kanske 20 semesterbilder och lämnade vid hemkomsten in dem i någon vecka för framkallning hos någon fotoaffär. Var och en av dem blev sedan en dyrgrip som omsorgsfullt klistrades in i fotoalbum med någon pedantiskt textad kommentar. Minns ni…..

Numera är hårddiskarna i min mobil, läsplatta och dator så sprängfyllda med mer eller mindre lyckade fotografier att jag sällan hinner titta på dem och än mindre organisera dem.

I mina mörkaste och mest melankoliska stunder kan jag sakna tiderna när man kunde värdesätta så små saker som ett foto, en LP-skiva eller en 0-0 match på en leråker i Tipsextra mellan Stoke och Coventry. ”The little moments” som Tony Soprano uttryckte saken.

Numera drunknar man ju nästan i sina egna foton, musikutbudet på streamingtjänsterna och möjligheten att se 50 fotbollsmatcher varje dag om man så önskar. 

Men den dystra sinnesstämningen brukar ändå bli kortvarig – i det stora hela är det ju en ynnest om att ha fått vara med om den tekniska revolutionen de senaste decennierna och att längta tillbaks till t.ex de påvra TV-monopolet vore ju befängt.

Och understundom händer det ju fortfarande att ett fotografi slår an hjärtesträngarna lite särskilt och sticker ut från mängden. Det behöver inte vara någon särskilt tekniskt bra bild, det handlar mer om den fångar någon känsla man hade just då och gör ett vackert minne levande.

Den här bilden från tösernas första resa till Spanien när de precis stiftat bekantskap med hotellets jättepool, nya kompisar och spansk glass är en sådan. Den fyller tio år idag och har varit bakgrundsbild på min Iphone ända sedan dess. 

Det kommer den säkert att vara de tio kommande åren också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: