KUNG AV SUND (11 Juli 2019)

Tillsammans med Sveriges egen Max Weinberg, The Mighty Micke Syd Andersson, inför gårdagens Gyllene Tider-gig på Sofiero vid Öresund.

Fantastiskt bra! Låtskatten som GT samlat på sig under sina 40 år är ju ett sannskyldigt svenskt kulturarv och på den här turnen är de dessutom förstärkta med fiol och dragspel som gör att de låter som John Mellencamp runt ”The lonesome jubilee” mellan varven och de har en väldigt underhållande film- och bildshow i bakgrunden baserad på sig själva och Sverige de senaste 40 åren.

Det är ganska exakt 40 år sedan första gången jag hörde ”Flickorna på TV2” och ”Himmel nummer sju” på logementet på T4 i Hässleholm. Få andra band som spelades samtidigt finns kvar och ännu färre har åldrats så väl som Gyllene Tider.

The secret?

Gessle is a pop genius of course and apparently follows his quest for the perfect three minute record with the same passion as ever.

Also, the band is a real good one, especially the drummer.

Bäst igår: ”Det hjärta som brinner”, ”Flickan i en Cole Porter sång” och ”Det är över nu”. Och ”Billy” som är en bättre Nationalteatern-låt än Nationalteaterns egna.

Sämst igår: Att de inte spelade ”Om hon visste vad hon ville”. Bästa svenska rocklåten någonsin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: