LADY IN BLACK (19 Maj 2019)

Måste inte den här synen bli lite förvillande för förbipasserande barn som går på genuscertifierade dagis och får lära sig att det inte finns några skillnader alls mellan kvinnor och män?

Barn till sin mamma: Mamma, varför sitter tanterna för sig? Och varför har alla tanterna likadana kläder? Dagisfröken har sagt att flickor kan klä sig precis som killar? Och varför är alla tanterna tysta? Varför är det bara männen som pratar? Så får det absolut inte vara på vårat dagis.

Mamma till sitt barn: Scchhh mitt barn, de här människorna är muslimer och de behöver inte följa samma regler som oss andra.

Barn till sin mamma: Jag tror inte dagisfröken hade gillat deras regler….

Mamma till sitt barn: Jo, vi måste gilla just deras regler. De är lite mer känsliga och lättkränkta än oss så de får ha egna regler som man inte får tycka är dåliga för då är man något som heter islamofob. Så det är bättre att låtsas att man inte ser något.

Barn till sin mamma: Ja, islamofob har dagisfröken sagt att det är jättefult att vara…

En liten pedagogisk utmaning detta…tänk er en bild på vår feministiska regering där Löfven, Ygeman och Morgan Johansson sitter vid ett bord i framkanten, diskuterar och drar upp riktlinjerna medan Magdalena Andersson, Annika Strandhäll och Margot Wallström diskret sitter avskilt vid ett litet bord i bakgrunden, försöker dölja så mycket som möjligt av sig själva och håller snattran.

Det är väl motsvarigheten till denna bild från gårdagens politiska sammankomst i centrala Stockholm

Att vi å ena sidan för världens mest radikalfeministiska politik samtidigt som det muslimska inflytandet i samhället snabbt växer och vi är beredda att ställa oss på huvudet för att tillgodose alla krav – jag tycker det känns lite grann som att betrakta två expresståg som i full fart rusar mot varandra på samma spår.

Men vad vet väl jag, är ju bara en heteronormativ CIS-man som sprider dåliga vibbar, enligt centerpartiets ledare. Vi får väl hoppas hon har en plan för det hela….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: