HEADS ARE ROLLING (27 November 2018)

Efter att det uppdagats att Malmö Kommun skaffat lyxiga centrala femrumslägenheter inklusive städning och catering åt grovt kriminella för astronomiska belopp och att lägenheterna använts som logistikcentral för narkotika och sprängmedel intervjuades en ansvarig representant för verksamheten i gårdagens Rapport.

Jag kan inte med bästa vilja i världen påstå att jag tycker hennes svar präglas av den ”sense of urgency” som jag tycker vore påkallad med hänsyn till de ytterst graverande omständigheterna.

Jag hade velat byta ut ordet ”olämpligt” mot ”skandalöst bortom vett och sans”, jag hade velat höra om ansvar som ska utkrävas och om avsked på grått papper för ansvariga, jag hade velat höra om oberoende revisioner som ska granska rutiner i detalj, jag hade velat höra någon tung jurist slå näven i bordet och säga att tjänstemannaansvaret måste återinföras och jag hade velat höra någon säga att utbetalningar av kommunala utjämningsstöd till Malmö fryses på obestämd till och intill dess de kan visa att de vidtagit så resoluta åtgärder att fortsatt liknande slöseri med skattemedel nu omöjliggjorts. Hederligt gammalt räfst och rättarting!

Så länge sådana här praktskandaler inte leder till något annat än lite försiktiga och skamsna muttranden och en vag utfästelse om att titta på saken är det bara en tidsfråga innan nästa skandal uppdagas.

Den här typen av skandaler måste helt enkelt få kännbara konsekvenser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: