FLOGGING A DEAD HORSE (11 April 2019)


1. Svenskarna har längst arbetsliv inom EU. http://www.etableringutomlands.se/…/svensken-har-laengst-ar…

2. Svenskarna betalar bland de högsta skatterna i Europa. Vi har bland annat den högsta inkomstskatten av alla. https://www.di.se/nyheter/landerna-som-leder-eus-skatteliga/

3. Sverige har flest fattigpensionärer i hela Norden och fler än majoriteten av Europas länder https://www.expressen.se/…/svenska-pensionarer-ar-fattigas…/

Att de tre fenomenen kan samexistera samtidigt är för mig ett tydligt tecken på att det finns ett underliggande systemfel i den svenska samhällsekonomin som vi bör åtgärda innan vi förfaller till paniklösningar i form av att på socialdemokratiskt maner höja skatterna för att ”rädda pensionerna” eller på Reinfeldtskt maner jobba tills vi stupar.

Vi jobbar redan längst av alla, vi betalar skjortan i skatter och trots det får många leva som fattiga kyrkråttor på ålderns höst. Att fortsätta ösa in pengar i det här ruttna systemet genom att jobba ännu längre och betala ännu mer i skatt kommer inte att lösa någonting så länge vi inte åtgärder de underliggande systemfelen.

Vi måste göra benchmarking med andra och framgångsrikare länder. Själv skulle jag börja med att bryta ned cirkeldiagrammet nedan i ännu mindre beståndsdelar och sedan jämföra med hur det ser ut i andra länder. Jag har en känsla av att vi har en obalans mellan nettobetalare till systemet och nettoförsörjda av systemet som dessutom är på väg att förvärras ytterligare, t.ex genom införandet av det miljöpartistiska friåret och fortsatt hög invandring av människor som vi inte klarar att integrera och som därför löper överhängande risk att hamna i de tårtbitar som innebär att man är nettoförsörjd av systemet.

Frågar ni mig så är inte lösningen på obalans-problemet att få tårtbiten ”pensionärer” att bli mindre genom att våra grånande medmänniskor fortsätter jobba till de är 75. Lösningen är istället att få tårtbiten ”privat sektor” att bli större. Och för att göra det är ännu högre skatter vad kryptonit är för Stålmannen.

Sådana här saker borde debatten handla om i samband med att ny budget släpps istället för några miljoner extra till myggbekämpning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: